מבקשת עזרה

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/07/2013 | 11:03 | מאת: לבנה

זה מספר פעמים קורה כשאני מתרגשת או מתרגזת אני מרגיש הכאבים בבת החזה שמקרינים לגב לכתפיים ולעורף לאחר מספר שניות אני לא מצליחה לגמור נשימה ואז מתחיל דופק לב מהיר וזיעה . וזה משאיר אותי מותשת לפחות א שעה. בברור שעשיתי מבחן מאמץ תקין. הולטר תקין. אקו לב תקין בדיקות תקינות. קוסטרול 230. . אודה לתשןבתך

01/08/2013 | 12:04 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לבנה, סליחה על העיכוב בתשובה על מנת להגיע לאבחנה מה הסיבה לדופק מהיר שאת מרגישה, האם מדובר בסוג של הפרעת קצב או דופק רגיל שרק עולה בגלל ההתרגשות יש צורך לרשום את קצב הלב בזמן שאת מרגישה כך, כלומר לעשות הולטר וללחוץ על הכפתור כשאת מרגישה את הדפיקות לב. אם עשית הולטר ולא הרגשת את דפיקות הלב בזמן שהיית מחוברת להולטר אז גם אם הוא תקין אין לזה כל משמעות. אם לא הצלחת לחוות את דפיקות הלב בזמן שהיית מחוברת להולטר אז יש צורך במכשירים שונים שנקראים LOOP RECORDER שאיתם אפשר ללכת במשך מספר חודשים, בזמן שאת מרגישה דפיקות לב לוחצת על הכפתור והוא רושם את קצב הלב. בנוסף אומנם לא כתבת לי את גילך אך היתי ממליצה גם להשלים גם בדיקות דם כולל ספירת דם, כימיה מלאה ותפקודי בלוטת התריס. לגבי כולסטרול 230 , חשוב לדעת כמה הכולסטרול הרע שנקרא LDL והוא אמור להיות פחות מ 100. העניין לא קשור לדפיקות לב אך לאיזון כולסטרול יש חשיבות במניעת מחלת הטרשת בעורקים שעלולה לפגוע בכלי דם באברים שונים וגם בלב. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה