שריפה בבית החזה

דיון מתוך פורום  לב האישה

21/05/2013 | 11:31 | מאת: יהודית

שלום רב. אחותי בת 47 ולפני כחודש ימים אובחנה כסובלת בדלקת מעטפת הלב,דלקת בקיבה ודלקת בשתן. היא מטופלת בקולכיצין 5 מ"ג,אומפרדקס,ברזל,ואופלדקס לדלקת בשתן.כעת היא מרגישה שבית החזה שורף לה מאוד. אבקש לדעת ממה נובעת תחושת השריפה בחזה, כמו כן מדוע יש לה דלקות בגוף, האם זה מצביע על כיוון מסוים.? ( הערה:הערכים של הברזל והמוגלובין צנחו מ13 ל-9,בדיקת אקו לב הראתה שיש שינוי לטובה במצב דלקת מעטפת הלב, והלב תקין).אנו מרגישים חוסר אונים משווע למצבה, אודה לכם על תשובתכם.והכוונתכם בעניין זה. תודה

09/06/2013 | 09:47 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יהודית, סביר להניח שאין קשר בין הדלקות שתיארת. דלקת במעטפת הלב היא לרב נגרמת על ידי וירוסים, מתרחשת אצל אנשים בריאים ולרב חולפת ולא משאירה עקבות. דלקות בדרכי שתן נגרמים בדרך כלל על ידי חידקים וזה תופעה מאוד שכיחה אצל נשים צעירות. דלקת בקיבה גם יכולה להגרם על ידי חידק מסוים שלא קשור לשתן וגם זו תופעה יחסית שכיחה אצל אנשים גם שבאופן כללי בריאים. לגבי השרפה בחזה, במידה וסימני הדלקת באקו לב ובבדיקות מעבדה בשיפור אז השרפה בחזה יכולה להגרם גם מהבעיה הגסטרואנטסטינלית, בעיקר אם זה אופי שורף שמופיע יותר בשכיבה וקשור באוכל. חשוב לדעת שלכל הבעיות שתיארת יש טיפול ואני משוכנעת שבטיפול נכון מצבה של אחותך יילך וישתפר.

מנהל פורום לב האישה