הפרעות קצב מסוג VPC ו- APC

דיון מתוך פורום  לב האישה

29/04/2013 | 22:38 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 41, אם לארבעה ילדים. הופניתי לבדיקת הולטר מאחר שמזה כמה חודשים אני חשה מעין תחושת ריחוף, בעיקר בזמן שכיבה ולעתים בישיבה (אף פעם לא בזמן עמידה או הליכה) וגם פלפיטציות. בבדיקה נמצאו הדברים הבאים: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 70 מהירות מקסימאילית: 133 מהירות ממוצעת: 92 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 487 VPC'S במשך הבדיקה.משני מוקדים.( עמ' 6 ,7 ) בלטו בשעות העירנות. נצפה זוג VPC'S בודד (עמ' 6 ). הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 5 APC'S במשך הבדיקה .( עמ' 7 ) הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא צוינו. אני מוטרדת מכמות הממצאים (487 VPC ו- 5 APC). מה משמעות הדברים? מה עלי לעשות? האם יתכן כי נגרם עקב סטרס? אודה לכם מאד על תשובתכם. בברכה, אורית קציר

02/05/2013 | 16:48 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אורית, VPC ו APC אלה פעימות מוקדמות. בעיקרון פעימות מוקדמות זו תופעה פיזיולוגית שנמצאה בקרב כ 70% של חיילים בריאים שחוברו לבדיקות הולטר. בהנחה שאת בריאה ועם תפקוד לבבי תקין הרי לפעימות המוקדמות אין משמעות רפואית. רב האנשים לא מרגישים פעימות מוקדמות אבל במקרים מסוימים הפעימות המוקדמות יכולות לתת תחושות שונות. השאלה החשובה היא אם התלונות שאת מתארת קשורים בפעימות, לפי התאור שתארת זה לא נראה הכי מתאים אך הכי חשוב לדעת אם הרגשת את התחושות שבגללם עשית הולטר בזמן ההולטר, אם לחצת על כפתור במכשיר ההולטר כשלא הרגשת טוב ואם כן האם הופיעו אז פעימות מוקדמות. אם לא אז כנראה שאין קשר בין הפעימות המוקדמות שנמצאו בהולטר לתלונות שלך. תרגישי טוב

21/02/2017 | 10:19 | מאת: Marlene fares

שלום דוקטור אני עשיתי בדיקת הולטר לב כי לפעמים בעבודה או בבית או אם אני הולכת ברחוב אני מרגישה כמו מקבלת מקה בראש ומתעייפת ואחר כך אני בסדר, הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 52 ממוצעת לדקה מהירות מקסימלית: 128 ממוצעת לדקה מהירות ממוצעת: 72 לדקה הפרעות קצב חדריות VPC'S: נצפו סה"כ 2 VPC'S במשך הבדיקה משני מוקדים. הפרעות קצב על חדריות APC'S: נצפו סה"כ 4 APC'S במשך הבדיקה וזוג APC'S, עמי 5. נפחו קטע של NO SUSTAINED ATRIAL TACHIRDIA בן 4 פעימות ובמהירות עד 105 פעימות לדקה. הפרעות הולכה: לא נפחו שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נפחו תלונות הנבדק: לא ציוני הערות\ סיכום: קצב סינוס - מהירות מקסימלית - 128פעימות לדקה, מהירות מינימלית -52 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 72 פעימות לדקה. Paroxysmal non sustained ATRIAL Tachycardia. בבקשה אם את יכולה להגיד לי למה הבדיקה יצאה ככה

28/09/2017 | 14:13 | מאת: יסמין

מה התוצאות של הבדיקה אומרת הבת שלי עשתה את הבדיקה השמח לתשובה

מנהל פורום לב האישה