סיטי לב תלת מימד

דיון מתוך פורום  לב האישה

15/02/2013 | 20:53 | מאת: ריקי

הנני אשה בת 88 סובלת מהפרעןת קצב ופירפור, מטופלת בפרדקסה. לאחרונה תשישות וכאבים בחזה. בדיקת אקו לב תקין נשלחתי לבצע מיפוי לב, אולם מניסיון בעבר היה לי קשה מאוד עם עליית הדופק וכד' שאלתי: האם ניתן לבצע הערכה של תיפקוד הלב ועורקי הלב ע"י CT תלת מימדי במקום מיפוי לב? תודה

27/02/2013 | 14:48 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ריקי מיפוי לב זו בדיקה שבודקת אם ישנם אזורים בלב שלא מקבלים אספקת חמצן מספיקה. במידה והבדיקה לא תקינה זה מחשיד לבעיה בעורקים של הלב. לעומתה בדיקת CT לב היא בדיקה שמראה את מבנה הלב ועורקי הלב. אפשר לראות בבדיקת CT אם יש הצרות בעורקי הלב אך זה לא מעיד בהכרח על אספקת החמצן ללב שזה הדבר החשוב. בנוסף בגיל 88 ניתן להניח בסבירות יחסית גבוהה שתהיה הצרות מסוימת בעורקי הלב, זה קורה לכולם עם הגיל, זה עדיין לא אומר שיש מחלה בעורקים של הלב ושהלב לא מקבל מספיק חמצן. אני חושבת שרה שבמקרה שלך אם יש חשד לבעיה בעורקים של הלב עדיף לבצע מיפוי לב ולא CT. בנוסף במידה ואת בפרפור פרוזדורים כרוני, הרי בדופק לא סדיר ובטח אם הוא נוטה למהיר קשה יותר לפענח את בדיקת ה CT. בהצלחה

מנהל פורום לב האישה