מה לעשות?

דיון מתוך פורום  לב האישה

16/12/2012 | 17:33 | מאת: חיה

בת 55 בגיל המעבר.לחץ דם עדיין לא מאוזן 145/75 הגדלתי בהוראת רופאת לחץ דם את מינון האמאלו מ- 5 מ"ג ל-10 מ"ג לפני השינה. בבדיקה לפני שבוע בארגומטריה הופסקה הבדיקה אחרי 2.5 דקות במאמץ קטן יחסית עקב תגובה הפרטנסיבית בה עלה לחץ הדם הסיסטולי וירד הדיאסטולי בפתאמיות ל-240/60 .בזמן בדיקות לחץ דם במכשיר ביתי אני מרגישה פעימה מוקדמת וגם שומעת את ההפסקה במכשיר, אבל בחיי יום יום זה לא מפריע לי ואני לא מרגישה.כמו כן לעיתים כשאני דווקא שוכבת אני שומעת פעימות לב חזקות וגם כשאני מתעוררת, בעיקר אם זה בפתאומיות אני מרגישה דפיקות חזקות. לפעמים גם יש קצב לב מוגבר וגלי חום לא משהו נורא. יש לציין שאני הולכת יום יום ברגל שעה בקצב בינוני - מתון ללא כאב או מאמץ מיוחד וגם עולה במדרגות בלי כאב או מאמץ 5-6 קומות. מה לעשות? האם הפעילות הגופנית מסוכנת? האם התופעות דורשות בירור מיוחד אחר? ברקע אב שנפטר לפני 35 שנה מהתקף לב כתוצאה מאנגינה פקטוריס.

14/01/2013 | 14:29 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום חיה, יתר לחץ דם הוא גורם סיכון מאוד חשוב למחלות לב וכלי דם. חשוב מאוד לעשות מדידות שגרתיות של לחץ הדם בזמנים שונים ולשנות טיפול תרופתי בהתאם. אם הרופא העלה לך את המינון בעקבות המדידות, הרי חשוב להמשיך למדוד גם עם המינון החדש. במידה ואין לך מחלות נוספות אז ההמלצה שלחץ הדם במנוחה יהיה פחות מ 140/90. לגבי יתר לחץ הדם מוגבר במאמץ, משמעותו פחות ברורה, מצד אחד ככלל עליה בלחץ דם במאמץ היא פיזיולוגית ולא לחלוטין ברור מה משמעותה כשהעליה היא יחסית בולטת יותר. אני בכל זאת היתי ממליצה לדבוק במדידות לחץ דם במנוחה. עליהן יש עבודות רבות שלחץ דם מאוזן במנוחה מוריד סיכון למחלות לב וכלי דם. לגבי פעימות מוקדמות, במידה ואין מחלת לב ותפקוד הלב הוא תקין הרי המקובל הוא שהפעימות המוקדמות הינן פיזיולוגיות ואין בהן סיכון. לגבי הדפיקות לב שאת מתארת. על מנת שניתן יהיה לדעת במה מדובר חשוב מאוד לבצע א.ק.ג בזמן התלונות. אם הדבר לא ניתן אז להתחבר למכשיר הולטר ל 24 שעות שרושם את קצב הלב במשך 24 שעות וללחוץ על כפתור ירוק כשאת מרגישה את הדפיקות לב. לפי הרישום בהולטר ניתן יהיה לדעת אם מדובר בפעימות מוקדמות, דופק רגיל ורק גבוה או איזשהוא סוג של הפרעת קצב. זה שאת הולכת ברגל שעה זה מצויין, מומלץ לעשות זאת בקצב שאת יכולה לפחות 5 פעמים בשבוע וזה מקטין סיכון להתקף לב. אם יש לך סיפור משפחתי של אבא שנפטר מהתקף לב בגיל צעיר אז חשוב לך מאוד לאזן את גורמי הסיכון, לא לעשן, לאזן לחץ דם מיטבי, לאזן פרופיל שומנים, לעקוב שאין סוכרת , לעשות פעילות גופנית סדירה ולאכול תזונה בריאה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה