כולסטרול והומוציסטאין

דיון מתוך פורום  לב האישה

04/11/2012 | 20:00 | מאת: אילנה אילן

שלום, האם הומוציסטאין גבוה מופיע רק אם יש כולסטרול גבוה? תודה.

12/12/2012 | 11:01 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אילנה, סליחה על העיכוב בתגובה. אין קשר בין הומוציסטאין לכולסטרול. הומוציסטאין היא חומצה אמינית המהווה חומר מוצא ליצירת חומצות אמיניות אחרות שהם אבני בניין של חלבונים. רמה גבוהה של הומוציסטאין כנראה מזוהה עם מחלות לב וכלי דם ויתר קרישתיות. כולסטרול זו תרכובת אורגנית שיש לה תפקיד ביצירת הפלאק הטרשתי. אין ספק שרמות גבוהות של הכולסטרול הרע שנקרא LDL מהווה גורם סיכון משמעותי למחלות לב, להתקף לב ולהצרות בעורקים של הלב. חשוב מאוד בדיאטה ובירידה במשקל בפעילות גופנית ואם כל זה לא עוזר גם בטיפול תרופתי להוריד את ערכי ה LDL. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה