Svt הפרעת קצב על חדרית.

דיון מתוך פורום  לב האישה

20/08/2020 | 19:15 | מאת: לואי

לאמא שלי יש svt הפרעת קצב על חדרית. בזמן האחרון מצאו אצלה אי סדרות בקצב הלב, כלומר פעימות הלב לא סדירות. האם זה יכול להיגרם כתוצאה מ svt שיש לה? ואיך אפשר לטפל בבעיה הזו? תודה רבה.

25/10/2020 | 09:06 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לואי, SVT זה שם כללי להפרעת מקצב שאינה מסוכנת באופן כללי, שמקורה מהפרוזדורים. יש צורות שונות של הפרעת קצב מהסוג הזה.לגבי דופק לא סדיר גם זה יכול לנבוע מסיבות שונות זה יכולה להיות פשוט פעימה נוספת שגורמת לדופק הלא סדיר וזה יכול להיות גם סוג של הפרעת קצב. כמובן בלי להכיר את הרקע של אמא, לראות את תרשים הא.ק.ג, הולטר ואקו לב לא ניתן לומר מה הבעיה אצל אמא. גם הטיפול בבעיה משתנה כתלות בסוג הבעיה. הטיפול גם תלוי בכמה הדבר מפריע. אני ממליצה לפנות לרופא שמתמחה בהפרעות קצב שיחליט על הטיפול המיטבי עבור אמא. מאחלת לאמא שתרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה