דקירות בחזה מדי פעם

דיון מתוך פורום  לב האישה

20/02/2020 | 09:38 | מאת: יעלי

שלום ד"ר, אני בתקופה לחוצה בחיים. בחודש האחרון יש ימים בהם יש לי מדי פעם דקירות באזור החזה. דקירות שבאות והולכות, לא משהו קבוע. הייתה פעם אחת שכאבה לי גם יד שמאל, היו כמה פעמים שכאב לי הסנטר (אציין כי שמתי לב שאני חורקת שיניים בתקופה האחרונה אז אולי זה קשור). הייתה פעם אחת שהיה התקף של כמה שניות של דקירות חזקות באזור הבטן העליונה והסנטר יחד וזה הפסיק לאחר כמה שניות. האם כל הנ"ל יכולים להעיד,שעברתי או עוברת אירוע לבבי? בת 37, 4 לידות, לפני שנתיים אקו לב תקין עם אי ספיקה מיטרלית קלה (הרופאה אמרה שזה תקין). אשמח לדעת אחת ולתמיד האם הדקירות והכאבים הקצרים האלה מעידים על התקף לב. תודה

01/03/2020 | 13:51 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יעלי, לדקירות בחזה יש סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן על מנת לדעת את הסיבה אצלך יש צורך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין יותר את התלונה, לבדוק אותך ואז להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה, שמכיר אותך ויבדוק אותך לבצע בדיקות דם וא.ק.ג ואז הרופא משפחה יחליט בהתאם לממצאים אם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה