מדידות לחץ דם ולחץ מהמדידות

דיון מתוך פורום  לב האישה

10/05/2019 | 08:46 | מאת: לימור

פרופ שלום קיבלתי בנוסף ל 50 מג נורמיטן בבוקר לוסרדקס 50 מג בערב אני בת 45 בסטרס ממדידות. הרופא אמר תחכי כמה ימים ותמדדי . אני ממש לא רוצה להתחיל ללופ של מדידות וזה מכניס אותי ללחץ . האם אני חייבת לעקוב ולמדוד בגלל הטיפול החדש ? עוד שלושה שבועות אני עושה הולטר

12/05/2019 | 12:07 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לימור, בעקרון כשמשנים טיפול ליתר לחץ דם יש חשיבות למעקב אחר הערך של לחץ דם. לא צריך להשתעבד למדידות מומלץ למדוד כל מספר ימים פעם בבוקר, עוד מספר ימים בצהריים עוד מספר ימים בערב וכו. חשוב לרשום את המדידות ולהציג אותם לרופא משפחה. חשוב שהמדידות מתבצעות במצב מנוחה ורגיעה. מצבי מתח וחרדה אינה טובים כמובן גם ללחץ דם וגם לא לאברים אחרים בגוף שלנו. חשוב מאוד למצוא דרכים להרגע (ים, סריגה, ספר וכו) , אם לא עוזר ניתן להעזר בשיחות עם איש מקצוע או קבוצות מתאימות וכמובן אם גם לא עוזר ניתן גם להעזר בטיפול תרופתי שמרגיע. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה