כאבים בחזה בצד שמאל לא ממש חזקים

דיון מתוך פורום  לב האישה

06/01/2019 | 19:41 | מאת: לילך

כאבים בחזה בצד שמאל לא ממש חזקים ולא בקצב אחיד,בדרך כלל במנוחה/ישיבה לפעמים מרגיש כמו דקירות. בת 18 חיילת,שוקלת בסביבות ה100 קילו. בזמן האחרון אני מרגישה כאבים מתחת לשד השמאלי שלי, לפעמים זה כמו דקירות, וזה בחיים לא אחרי מאמץ, זה בא כשאני יושבת או שוכבת וזה נעלם אחרי חצי דקה. זה ממש מפחיד אותי והרופא שלי לא מתייחס לזה, הוא אומר שזה בגלל המשקל ושאני צריכה להוריד, אבל זה בכל זאת ממש מטריד אותי והוא לא נותן לי את המענה הרפואי הדרוש. יש לי את זה כבר מעל לכמה שבועות, היה לי את זה גם לפני חצי שנה לזמן קצר ואז הפסיק. אני באמת לא יודעת מה לעשות ואני ממש מפחדת. הלחץ דם שלי תקין.

13/01/2019 | 13:52 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לילך, לכאבים בחזה סיבות רבות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כאבים שמקורם מבעיה בעורקים של הלב בדרך כלל יהיה קשר למאמץ וכנראה יהיה מעט יותר ממושך ממה שתיארת. כמובן שקשה לומר את הסיבה אצלך בלי לאפיין יותר את התלונה , להכיר את הרקע שלך. אני חושבת שכן חשוב לפנות לרופא המשפחה שיחליט אילו בדיקות נוספות צריך לעשות. בנוסף הזכרת עודף משקל, כמובן את יודעת שזה גורם סיכון לבעיות לב מסוגים שונים, יותר אף לנשים ולכן חשוב מאוד למצוא את המסגרת המתאימה לך על מנת לרדת במשקל. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה