אספירין

דיון מתוך פורום  לב האישה

20/09/2018 | 22:35 | מאת: סיגלית

אני בת 69, לוקחת מידי יום גלולת אספירין 75 מג, מזה שנים רבות, בגלל היסטוריה משפחתית. אני לא סובלת מבעיות בלב או מכל בעית בריאות אחרת.(למעט כולסטרול שמיוצב ע”י סימבקור 10 מ״ג) לאחרונה ראיתי מאמר המתאר מחקר שמראה שהאספירין משפיע לרעה על בריאות האדם המבוגר. האם כדאי להפסיק נטילת האספירין? האם הפסקת הנטילה בבת אחת יכולה להזיק לי?

08/10/2018 | 12:51 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום סיגלית, אספירין זה כדור שנמצא בעבודות רפואיות שונות שיש לו יכולת להקטין סיכון להתקף לב ולארוע לב ב כ 40%. עם הגיל וככל שיש יותר גורמי סיכון להתקף לב יש הנותנים אספירין על מנת למנוע התקף לב. את נוטלת מינון הקטן ביותר היעיל. בעקרון אספירין אינו כדור קשה והסיכון העיקרי שלו זה פצעים בקיבה ולכן חשוב לא לקחת אותו על קיבה ריקה. אני חושבת שאם לקחת עד כה והוא לא גורם לבעיה הנטייה שלי להמליץ להמשיך. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה