הריון והשפעה על הלב.

דיון מתוך פורום  לב האישה

29/07/2018 | 10:32 | מאת: יעלי

שלום ד"ר. לפני כשנה ילדתי את בתי השלישית. בהריון איתה הופניתי למרפאת לב עקב איוושה סיסטולית. עשו לי בדיקות בחודש שביעי-באקו לב נמצאה אי ספיקה קלה במסתם המיטרלי. בהולטר היו לי פעימות מוקדמות (תופעה שיש לי לעיתים בלי קשר להריונות), דופק מהיר ומצב של טכיקרדיה. לאחר הלידה חזרתי על הבדיקות. ההולטר היה תקין ללא טכיקרדיה,היו פעימות מוקדמות, ומבחינת אקו לב אותו דבר (אי ספיקה מיטרלית קלה). הרופאה אמרה לי שזה תקין ושכיח. אני בת 35 וכרגע גיליתי שאני בהריון. האם זה מסוכן מבחינת הלב בהתבסס על הממצאים הנ"ל? שאלה נוספת- בהולטר הייתה הערה שההקלטה קצרה 7.5 שעות ואני הייתי מחוברת למכשיר 20 שעות בערך. הרופאה אמרה שכשהכל תקין זה מפסיק להקליט. אני חששתי שאולי הייתה בעיה או שהחליפו את הבדיקה שלי עם מישהו אחר...היתכן? תודה

02/08/2018 | 17:54 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יעלי, אוושה זה צליל שאפשר לשמוע עם הסטטוסקופ שנובע מזרימה טרבולנטית. בהריון באופן טבעי גם אצל נשים בריאות ניתן לשמוע אוושה שנובעת מזרימת יתר לאורך שסתומי הלב. על מנת לשלול שאין בעיה מסתמית שהיא הסיבה לאוושה מתבצעת בדיקת אקו לב. בדיקת אקו לב מראה את תפקוד הלב והמסתמים. את תארת בתשובת האקו שלך אי ספיקה מיטרלית קלה כלומר אי ספיקה קלה במסתם המיטרלי. אי ספיקה בדרגה קלה במסתמים היא פיזיולוגית כלומר תקינה ולא מעידה על בעיה. לגבי טחיקרדיה זה קצב לב שהוא יותר גבוה מ 100 פעימות בדקה. אם מדובר בקצב רגיל שרק עולה הרי בהריון בגלל השינויים ההורמונליים והצרכים המוגברים של אספקת דם זה טבעי ותקין שיש עליה בקצב הלב. גם פעימות מוקדמות יש לרב האנשים הבריאים. ממה שתארת כרגע אני לא רואה ממצא שהינו מסוכן. לגבי ההקלטה אם הלכת עם ההולטר יום שלם ונכתב שההקלטה היתה 7 שעות כנראה היתה בעיה טכנית כלשהיא שמנעה את ההקלטה. קשה לחשוב שהבדיקה הוחלפה. במכשיר יש כרטיס עם השם שלך והפרטים שלך והפיענוח יוצא לפי הכרטיס. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה