ערכים גבוהים של קצב הדופק

דיון מתוך פורום  לב האישה

28/12/2017 | 14:17 | מאת: ,,יוסי לעש

לפני כארבעה חודשים עברתי צינתור+סטנט אחד. כיום, במשך היום, במאמץ קל יחסית, הדופק שלי עובר את ה-120, היגיע ל220, 165, 135. כאשר הקצב המדוד לעיל מופיע, אינני מרגיש עיפות או, תופעות נשימה מיוחדות. כאשר אני עוצר הליכה, או מתיישב, קצב הדופק יורד די מהר לפחות מ-90. האם יש מקום לדאגה?+ אגב, אני בן 78.

31/12/2017 | 12:45 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יוסי, קצב הלב שלנו זה דבר דינמי שמשתנה כתלות בגיל, משקל, כושר גופני, מחלות נוספות, לחץ דם, תרופות ועוד. לא ברור לי לחלוטין כיצד בוצעו המדידות של הדופק הגבוה. במכשירים שונים המדידה של קצב הלב לא תמיד מהימנה. העובדה שאתה לא מרגיש את הדופק אולי גם תומכת בכך. אם עולה השעה הזו אפשר לחבר אותך למכשיר שנקרא הולטר שרושם בצורה יותר מהימנה את קצב הלב ואת המיקצב (אם דופק רגיל או הפרעת קצב) ואז להתקדם לפי תוצאת ההולטר. תרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה