פרפורים 3 שבועות אחרי אבלציה

דיון מתוך פורום  לב האישה

14/12/2017 | 20:55 | מאת: חגית

שלום ד"ר בליך, אני בת 60 ולפני כשלושה שבועות עברתי אבלציה בעקבות פרפורי פרוזדורים (פעם שנה כאשר הראשונה הייתה לפני 6 שנים). מאז האבלציה יש לי אפיזודות קצרות של פרפורים (דופק 140 לפי שחל) האם הדבר אומר שהאבלציה נכשלה או שיש להמשיך להמתין ויתכן שהפרפורים יעלמו? יש לציין כי העוצמה חלשה יותר מבעבר ומשך הזמן קצר יותר.

17/12/2017 | 10:58 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום חגית, אבלציה של פרפור פרוזדורים הינה פעולה שבה יוצרים קו מחסום על ידי צריבה באזור של ורידי הראה. זה מבוסס על עבודה שהראתה שפרפור פרוזדורים מתחיל כפעימות מוקדמות מאזור ורידי הראה. מטרת האבלציה כאמור ליצור מחסום כך שאותן פעימות לא יתקדמו מאזור ורידי הראה. המקובל לחשוב שלוקח מספר חודשים ואף עד חצי שנה עד שהקויים הללו מתבססים ואכן מהוים את המחסום. בכל מקרה חשוב לתעד את קצב הלב בא.ק.ג, בהולטר או בכל רישום אחר בזמן שאת מרגישה את דפיקות הלב כך שניתן יהיה לדעת בדיוק באיזו הפרעה מדובר אם בכלל. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה