תוצאות בדיקה מטרידות ורופאה לא זמינה..

דיון מתוך פורום  לב האישה

17/10/2017 | 13:25 | מאת: תקינות בדיקת הולטר לב

שלום ד"ר מירי אני בת 55 וחצי לאחרונה חשה מדי פעם תחושת עייפות וכמאין חוסר אויר צריכה לקחת נשימות עמוקות. כדי לשלול כל מיני דברים הוחלט על הולטר. ממוצע דופק 86 בין 58- 122 בבדיקה VPCS 85 A ו APCS 66 כמו כן גלי T הפוכים בערוץ 1 בקטע ST האם המספרים האלו עשויים להיות בעיתיים? תודה מראש

02/11/2017 | 17:11 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, הולטר היא בדיקה שרושמת את הפעילות החשמלית של הלב. מטרתה לאתר הפרעות קצב לב אם מהירות או איטיות. בנוסף ההולטר מאפשר לקשר בין התלונות לממצאים בקצב הלב. לכן חשוב לדעת אם בזמן שהיית מחוברת להולטר הרגשת את התלונות שבגללן ההולטר נעשה. אם לא הרגשת אז ההולטר לא אבחנתי ויש צורך לחזור עליו או להתחבר למכשיר אחר שמאפשר רישום יותר ממושך וזאת אם יש חשד להפרעת קצב. אם בזמן שהיית מחוברת להולטר הרגשת את התלונה בגללה ההולטר נעשה אז אפשר לומר שכנראה התלונה לא קשורה בהפרעה משמעותית בקצב הלב. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה