פעימות לב מואצות בתדירות גבוהה

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/02/2017 | 19:28 | מאת: יעל

אני בת 63. הבעיות הבריאות שלי הן מיגרנות במשך 50 שנה שנעלמו. סובלת מכאבי ראש כרוניים [לא מיגרנה] ואני נוטלת אדוויל המסייע רבות ומעלים את כאב הראש. סובלת מכולסטרול רע [LDL 200]. נוטלת תרופה להורדת כולסטרול. במשך למעלה מעשור אני סובלת מחרדות, רעידות גוף, כעס עצום הגורם לי סבל. התגובות של הגוף נובעות בשל התנהגותם של אנשים שגרמו וגורמים לי עד היום לרוגז בשל התנהגותם. התנהגותם גורמת לי לכך שהלב שלי פועם בחוזקה שעות רבות, חולשת הגוף, רעידות, כאב עצום ברקות. הלב כל כך פועם חזק שאני נאלצת לשים יד על החזה ולהירגע. אין לי שום פיתרון כיצד לעצור על התקפת הזעם של האנשים שאני תלויה בהם [עבודה]. איני יכולה לשנות אנשים. לבקש שיירגעו ויתנהגו בכבוד, לא עזר. אף אחד לא יודע כי אלה התגובות של הגוף. באופי שלי אני מאוד שקטה, רגועה, שלווה, מנומסת עם חינוך ותרבות [לא ישראלי]. כש"מתעללים" בי נפשית, איני מגיבה אלא בוכה מעט ואוכלת את הלב. האם ישנן השלכות לעתיד לבוא ואף עכשיו ללב? בדיקת לב מעמיקה ללב לא גילתה דבר, על אף שיש לי פעימות לב מהירות וחזקות גם כאשר אני רצה ועולה במדרגות. התנהגותם כלפיי לא נובעת בשל איזה כישלון עבודה, אחרת הייתי מזמן בחוץ. אופי האנשים הוא כזה. ישנם אנשים עם פתיל קצר וזה משליך הלאה. הייאוש גדול ואני חסרת אונים. איך מפסיקים את פעימות הלב הטורדני כל כך שהוא מציק ומופיע גם בלילה עת אני נכנסת לישון. רצוני להדגיש ולציין כי פעימות הלב החזקות מאוד, בעיקר באות רק לאחר שמישהו הוריד עלי את העצבים שלו וזה מאוד משפיע עלי. תודה רבה,

26/02/2017 | 08:25 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, אין ספק שיש קשר בין הגוף והנפש. הקשר הוא מורכב וגם מורכב לחקור אותו בצורה מהימנה. בשלב ראשון אני חושבת שחשוב מאוד לתעד את קצב הלב שלך בזמן שאת מרגישה את הדופק החזק וזה על ידי חיבור למכשיר כמו הולטר או אם התדירות יותר נמוכה אז למכשירים שונים שיכולים לרשום את מיקצב הלב ואיתם ניתן ללכת חודשים. לאחר שנדע במה בדיוק מדובר ניתן יהיה להמליץ על הברור הנוסף והטיפול האפשרי. ללא כל קשר אין ספק שמתחים כמו שאת מתארת אינם בריאים ומומלץ להמנע מהם. ישנן דרכים רבות להרגע ואת צריכה למצוא את הדרך שמתאימה לך, יש שהולכים לים, יש שסורגים ןכו. בנוסף ניתן גם להעזר בשיחות עם איש מקצוע או קבוצות לצורך כך ואם כל זה לא עוזר אז אפשר לחשוב גם על טיפול תרופתי. בכל אופן כמו שכתבתי בהתחלה בשלב ראשון חשוב לראות את קצב הלב בזמן התלונות ולפי זה להחליט כיצד להתקדם. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה