הסבר לבדיקת הולטר לב 24 שעות

דיון מתוך פורום  לב האישה

10/10/2012 | 08:32 | מאת: אילנה

שלום אני בת 43 עברתי בדיקת אקג הכל נמצא תקין עכב כאבים ביד שמאל נשלחתי לבדיקת הולטר 24 שעות להלן הממצאים אקג ניתן לקבל הסבר הקצב הבסיסי קצב סינוס מהירו מינימלית 59 מהירות מקסימלית 109 מהירות ממוצעת 75 הפרעות קצב חדריות VPCS - לא נצפו הפרעות קצב על חדריות APCS- נצפה APC יחיד הפרעות הולכה- נצפה מרווח P-R DCUKH גבולי עד 0.22 שניות. שינויים משמעותיים בקטע ST לא נצפו

24/10/2012 | 18:44 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אילנה, הולטר הינומכשיר שרושם את קצב הלב במשך יממה ויותר והיא נועדה לאתר הפרעות קצב לב. הפרעות קצב לב נדיר שמאוד שיתבטאו ככאבים ביד שמאל ולכן מעט קשה לי להבין את מטרת הבדיקה. בכל אופן ההולטר שתיארת הינו סך הכל בגדר התקין, APC ו VPC אלה פעימות מוקדמות שמופיעות אצל רב האנשים. לגבי מקטע PR , זה זמן של הולכה חשמלית. 220 מילישניות זה מעט מעל לתקין אך אין לזה משמעות גדולה וזה בטח לא יסביר כאב ביד שמאל. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה