הסרת פוליפ

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

27/07/2015 | 11:22 | מאת: דנה

אני בת 39 אחרי לידה בניתוח קיסרי לאחר טיפולי IVF. לפני כשנה וחצי 2 טיפולי IVF עם רזרבה שחלתית נמוכה כאשר ניתן להוציא רק ביצית אחת בתמיכה במחזור טבעי. אתמול ביצעתי היסטרוסקופיה ונמצא פוליפ בגודל 1 ס"מ. האם כדאי לבצע הסרת הפוליפ למען הגדלת סיכויי קליטה להריון. האם אכן יגדלו סיכויי להיקלט והאם גולד כזה של פוליפ אכן יכול להפריע לקליטה.

שלום לך, הסרת הפוליפ מומלצת בנשים העוברות טיפולי פוריות, היא משפרת הסיכוים לקליטת הריון, הסיכויים לנפילה עצמונית של הפוליפ אינם מספיק גבוהים בשביל להמתין ולדחות הטיפול לאור גילך והרזרבה השחלתית הנמוכה אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית