הדבקויות רחם עקבות קיסרי

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

21/03/2014 | 16:46 | מאת: פריצי

טוב, לאחר ניתוח קיסרי באמצעות צילום רחם אובחנתי כחשד לתופעת אשרמן. עקב ההדבקויות הקשות עברתי 3 ניתוח הסטרוסקופיה. לאחר מכן עברתי טיפולים נכנסתי בשעה טובה להריו. ולצערי הלידה שנייה עקב מצוקת עובר גם הסתיימה בקיסרית ( קשה עם קרע בשלפוחית עקב ההדבקויות שהיו לי ברחם...) אני רק 3 שבועות לאחר הקיסרית. סהכ מרגישה טוב אבל כבר חוששת לעתיד. הכניסה להריון שתיארתי מעבר בין רופאים ועד שהגיעו לאיבחון לקח לי שנתיים וחצי... כן אני רוצה עוד ילדים בשאיפה לא הפרש של 4 שנים בין כל ילד. מה אלי לעשות איך נכון לטפל בזה . האם כדאי שאני יטופל אצל מישהו שמומחה הסטרוסקופיה ופירון? ברור לי שעכיו לא נותן לי כלום לעשות צילום רחם כי ההדבקויות יכולים להווצר מחדש עד שארצה להכנס להריון. אשמח לאיזה קווים מנחים. תודה

שלום לך, ראשית ברכות ללידה ולתינוק החדש לגבי שאלתך, אין אפשרות בשלבים אילו למנוע הידבקויות, למעט אולי במידה ואינך מניקה עצם קבלת הוסתות הסדירות תמנע אולי הווצרות של הידבקויות, כדאי במידה ואת מניקה להתחיל בקבלת גלולות הגורמות לוסת 3 חודשים אחרי הלידה לקראת ההריון הבא הרצוי הייתי מבצע היסטרוסקופיה אבחנתי ושוקל צילום רחם להעריך מצב ההידבקויות לפני הריון נוסף בהצלחה! אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

30/03/2014 | 22:57 | מאת: פריצי

תודה רבה, אני אכן מניקה , מה בעצם הוסת עושה? הזרימת דם בעצם לכול להקשות על ההדיבקויות? התרופה שגורם למחזור לא יכול להשפיע על ההנקה? תודה מראש

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית