הידבקויות ברחם והפלה מאוחרת

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

30/12/2013 | 16:15 | מאת: קארין

שלום רב, בת 35 אמא לשני בנים שנולדו בלידות טבעיות הריונות תקינים, הריון אחרון לפני כשש שנים. בשנה וחצי האחרונות אנו מנסים להביא ילד נוסף, אך לצערי, נתקלים בקושי, בהתחלה לקח לנו זמן של כחצי שנה להיקלט ואז היו שרשרת של הריונות לא תקינים, חודש ינואר כימי, חודש פברואר נקלטתי אך בשבוע 7 היה עובר קטן מדי עם דופק איטי ובשבוע 8 הדופק פסק, עברתי הפלה טבעית ובסוף כחודש וחצי אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריות, חודש יולי עוד פעם הריון כימי ובחודש אוגוסט נקלטתי להריון שהיה תקין כולל שקיפות עורפית בשבוע 12 אך בשבוע 14 בביקורת שגרתית, העובר היה תואם אמנם לשבוע אך ללא דופק וראו בבית חולים איזור דימום בשיליה :(. בזמן הגרידה הרופא התרשם שיש לי מחיצה ברחם כי היה לו קשה להגיע לאיזורים שונים, הופניתי להיסטרוסקופיה אבחנתית ואכן נצפו הידבקויות ברחם ועליי לעבור כעת היסטרוסקופיה ניתוחית בשנית. שאלותיי הן: האם ייתכןוההידבקויות הן כתוצאה מההפלה הראשונה וההיסטרוסקופיה הניתוחית שעברתי להוצאת שאריות? ואם כן האם ההפלה האחרונה נבעה מההדבקויות? ולכן העובר איבד דופק והפסיק התפתחותו?:( מה הסיכויים שאצליח להיקלט ולעבור הריון תקין לאחר הסרת ההידבקויות בהיסטרוסקופיה הניתוחית? ואם אכן אצליח להיקלט האם זה ייחשב כהריון בסיכון עקב ההיסטוריה שלי? תודה רבה, קארין

קארין שלום רב, ניתן כיום לטפל בחלק גדול ממקרי ההידבקויות במרפאה בשיטה חדשנית הקרויה SEE&TREAT בה ניתן לבצע פתיחת ההידבקויות במרפאה ללא צורך בחדר ניתוח וללא צורך בהרדמה אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית