שתי שאלות פוליפים וסרטן ברחם

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

03/11/2020 | 23:06 | מאת: אדוה

היי, זה נכון שפוליפ ברחם נגרם מעודף אסטרוגן? ואותה שאלה לגבי סרטן הרחם? אם כן, האם גלולות מונעות סיכוי לזה? תודה

שלום לך, מצב של אסטרוגניות יתר עשוי לגרום להופעת גלולות, חשיפה ממושכת לאסטרוגן וגנטיקה עלולים להגביר הסיכון לסרטן רירית הרחם. פוליפ תופעה נפוצה מאד, כ- 25% מהנשים מפתחות פוליפים במהלך חייהן. סרן רירית הרחם מחלה נדירה יחסית כ- 1% מהנשים תפתחנה גידול זה. גלולות יכולות אולי לעזור בהקטנת הסיכויים להופעת פוליפים, אך לצערי לא למנוע סרטן רירית הרחם.

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית