דימום אחרי הסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

09/10/2019 | 22:34 | מאת: הדר

בת 59 זו הפעם השלישית שעברתי הסטרוסקופיה בשל פוליפ בפעם האחרונה עשיתי ב16.9.19 ועדיין מדממת דימום קל ללא כאבים וריח התשובה הפתולוגית תקינה הגעתי לבדיקה במיון נשים בבית החולים ונאמר לי שלא יודעים את הסיבה לכן אוציא את הרחם. מה דעתך? ועד מתי יכולים להיות דימומים? ברצוני לציין שהדימום מתחילה היה קל בתחילה וורוד אדום עתה גם חום

אם הדימומים נמשכים והפתולוגיה שפירה גם הפעם יש לך 2 אופציות: 1. המידית והיעילה היא הוצאת הרחם 2.אם אינך חפצה בכריתת הרחם, ניתן לבצע MRI של הרחם עם גדוליניום ע"מ לוודא כי אין ממצאים שהתפספסו בבדיקות האולטרסאונד ואם לא ימצאו, ניתן לשקול טיפול לתקופה בפרוגסטרון שאמור להפסיק הדימומים. בהצלחה!

15/10/2019 | 18:51 | מאת: הדר

תודה רבה על תשובתך המפורטת בנושא דימום מתמשך לאחר הסטרוסקופיה ברצוני לשאול אם אין קשר בין הסטרוסקופיה לדימום מאחר ושמעתי לפני ההרדמה את המנתחת אומרת שמאחר שזו הפעם השלישית תעשה פעולה מיוחדת ולא הגעתי עם דימום לניתוח. האם זו יכולה להיות תגובה לפעולה?

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית