כאבים בהיסטרוסקופיה אבחנתית + ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

15/02/2019 | 22:17 | מאת: ענת

שלום ד"ר, אני לפני פרוצדורת היסטרוסקופיה אבחנתית + ניתוחית עקב פוליפ 18 מ"מ שאובחן באולטרסאונד (בת 42, לידות ווגינליות). ממעט מחקר שעשיתי מצטיירת תמונה לפיה 1 מכל 10 נשים (באבחנתית) ו-1 מכל 4 (בניתוחית), עשוייה לסבול כאבים קשים מאוד בפרוצדורה, ואני די חוששת. הומלץ לי לקחת 2 אקמול פורטה + 2 אדוויל ערב לפני ושוב מינון דומה בבוקר לפני הפרוצדורה. מנסיונך, עד כמה שכיח שהכאבים בלתי נסבלים? (מעבר להתכווציות מחזור כואבות) האם ניתן לבקש לעשות את הפרוצדורה תחת טשטוש? אילו עוד אפשרויות יש מלבד זריקה לצוואר הרחם או הרדמה מלאה? תודה!

יש אופציה להרדמה קלילה הקרויה conscious sedation בדומה לזו שמתבצע בקולונוסקופיה, היא תספיק להוצאת הפוליפ ללא כאבים . בהצלחה!

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית