היסטרוסקופיה see and treat

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

01/07/2017 | 09:28 | מאת: שרית

שלום רב, נמצא לי בבדיקת אולטרה-סאונד חשד לפוליפ אנדומיטראלי: מבנה אקוגני בגודל 12 X 8 מ"מ. נקבע לי ניתוח היסטרוסקופיה ליום רביעי, כביכול בשיטת ראה וטפל. עם זאת, מהלך הניתוח כפי שהוסבר לי הוא כזה שמייד מרדימים אותי, ומחדירים מין מחט חשמלית (בגודל 3 מ"מ אני חושבת) שאמורה לצרוב ולהוציא את הפוליפ. נראה לי שהניתוח שהוצע לי הוא היסטרוסקופיה ניתוחית רגילה, מה גם שמתוכננת הרדמה עוד לפני שיעשה בכלל איבחון אם זה אכן פוליפ. ממה שקראתי שיטת ראה וטפל היא כזו שאינה דורשת הרדמה, ומגיעה עם מכשור צר יותר שאינו מצריך הרחבת צואר רחם. האם ניתן לעשות את הטיפול ללא הרדמה כלל (וללא הרחבת צואר הרחם)? מה הסיכוי שמתחילים אבחון ללא הרדמה ולא ניתן לטפל ואז צריך לקבוע ניתוח ביום אחר עם הרדמה? הזמן הוא קריטי מבחינתי והייתי רוצה לסיים עם זה ביום אחד. תודה רבה.

שלום לך, שיטת SEE&TREAT היא ללא הרדמה, הכוונה להסיר ממצא בר הסרה במרפאה ללא הרדמה, ללא הרחבת צוואר הרחם, לא כל הממצאים מתאימים, אך פוליפ במימדים שציינת קרוב לוודאי שאפשרי להסיר בשטיה זו. אשמח לסייע, בברכה, ד"ר כהן

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית