שבוע 35 - הריון שני - עכוז...

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

28/01/2013 | 21:45 | מאת: מ

שלום, ד"ר זה הריוני השני. הלידה הראשונה היתה לידה רגילה עם אפידורל, הלידה הפתחה מהא יחסית, בני שקל 2800 וראשוהיה מעט גדול, למרות ההיאטות בדופק לא היו התערבויות בלידה מלבד חתך יזןם. לצערי הפעם העוברית טרם התהפכה ואני מאוד חוששת מניתוח קיסרי. לא דימיינתי את עצמי יולדת כך. השילייה שלי אחורית והערכת המשקל בשבוע 33 היתה 2.300 מה האפשרויות שלי? אני מתגוררת באיזור המרכז אך מוכנה לשקול לידה במקום מרוחק מהבית במידת הצורך. כן חשוב לי שתהיה לי אופציה לאפידורל.

שלום, במידה והעובר לא יתהפך עד שבוע 36-37, האפשרות המועדפת הינה נסיון היפוך חיצוני עם סיכויי הצלחה של כ- 70% בידיים מיומנות. במידה וההיפוך לא יצליח או שלא תספיקי לעשות אותו (או שלא תרצי לנסות), ניתן בהחלט לשקול לידה רגילה (כפי שעשיתי לפני 5 שעות). רצוי אז לבוא לפגישה פורמלית לקראת הלידה אך בגדול התנאים לכך הם הערכת משקל מתחת ל- 3800 גרם, עכוז ממש ולא מצג רגליים וכיפוף תקין של הראש. 2 התנאים האחרונים נבדקים בזמן אמת בתחילת הלידה ואז מחליטים סופית אם לנסות ליילד או שעדיף לנתח. בהצלחה.

מנהל פורום לידת עכוז