ניתוח או לידה רגילה?

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

09/10/2012 | 11:04 | מאת: חנה

אני בת 30, שוקלת כרגע 68 ק"ג, בהריון שלישי (2 הריונות קודמים תקינים ולידה רגילה) בשבוע 36.6 במצג עכוז. BPS תקין, בהערכת המשקל מלפי שבועיים משקל העובר היה 2156 גרם וכמות מי השפיר היה 12 ס"מ. היום הייתי אצל הרופא ומאחר ואני עדיין במצג עכוז הוא המליץ לי לבחון היפוך או לחילופין לקבוע תור לקיסרי. מה הסיכון בהיפוך? באיזה שבוע מומלץ לבצע אותו? האם צריך לקבוע תור ואיך עושים את זה? האם בבית חולים ביקור חולים ניתן לבצע היפוך? מאחר ואני פוחדת מאוד מקיסרי, הייתי שמחה לשמוע יותר על אפשרות של לידה טבעית במידה והיפוך לא יצליח. מתי זה מומלץ? והאם במקרה שלי כדאי לבחון זאת?

שלום, אני חושב שאת מועמדת מצויינת ללידה רגילה. עם זאת, ההמלצה הראשונה היא אכן לבצע נסיון היפוך, פעולה שאנחנו מתמחים בה בביקור חולים. ניתן לקבוע תור במחלקת נשים (02-6464518). רצוי לבצע את ההיפוך בימים הקרובים. הסיכונים הם נמוכים ביותר (אני זוכר 3 מיקרים של קיסרי דחוף עקב מצוקת עובר במהלך 20 שנות פעילות). במידה וההיפוך נכשל ניתן בהחלט לשקול נסיון לידה אחרי בבדיקת מספר נתונים נוספים כגון מיקום הרגליים לעומת העכוז ותנוחת הראש. העובדה שמדובר בלידה חוזרת ועובר קטן משפרת את סיכויי ההצלחה (כ- 80% מהנשים שמתחילות נסיון לידת עכוז בביקור חולים מסיימות אותו בלידה רגילה, 20% עוברות ניתוח קיסרי במהלך הלידה). בהצלחה.

מנהל פורום לידת עכוז