מנח עכוז שבוע 34

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

07/05/2014 | 15:33 | מאת: נטע

היום מתחילה שבוע 34. האדון בבטן עדיין עכוז. קבעתי כרגע נסיון היפוך בבי"ח מאיר (בתקווה שאצל קנטי) לשבוע 37+5 במידה ולא יצליח - יש אפשרות לנסיון נוסף אצלכם או שלא נהוג לבצע נסיון נוסף? ואשמח לשמוע לגבי לידת עכוז - מה הסיכונים ליולדת, ובעיקר - מה הסיכון לתינוק? האם בכל שלב אם יש בעייה אפשר לעבור לקיסרי? האם זה קורה הרבה שמנסים לידת עכוז ובאמצע מפנים לניתוח בגלל מצוקה\בעייה? עד כמה זה יותר קשה ללדת עכוז? (הריון שני. ראשון לידה רגילה, ללא אפידורל עד חצי שעה לפניי יציאת התינוק, ככה שבזמן הלידה עצמה הייתי עם אפידורל בעצם....) אמא שלי כמובן מאוד לחוצה מלידת עכוז ואמורת שזה מסוכן לתינוק... אשמח לשמוע את הבעד ונגד לידה כזו בהשוואה לניתוח (שממנו ניראה לי אני פוחדת יותר......)

07/05/2014 | 15:47 | מאת: נטע

שאלה נוספת - אני מניחה שאם אני רוצה אותך באופן פרטי זה עולה כסף - אפשר לשאול כמה כדי שאדע? ומה לגבי שאר הרופאים במחלקה? האם כולם מספיק מנוסים בלידת עכוז?

שלום נטע, ניתן לבצע נסיון חוזר של היפוך, לפעמים זה עובד (גם אצל אותו רופא) אך סיכויי ההצלחה לא גבוהים. לגבי לידת עכוז, אין ספק שזו הדרך העדיפה לאם. לגבי התינוק, אף מחקר לא הוכיח שיש יתרון בניתוח קיסרי. המחקר הבינלאומי הגדול שאחרי פרסומו הפסיקו ליילד עכוז ברוב המחלקות, הראה שהציון שהתינוק מקבל אחרי הלידה יותר נמוך אחרי לידת עכוז לעומת ניתוח קיסרי ושיש יותר אשפוזים בטיפול נמרץ יילודים אך מעקב אחרי כל התינוקות במשך מספר שנים לא הראה שום הבדל בהתפתחות הגופנית או השכלית. כמו כן בנסיון של 21 שנה, לא ראיתי מקרים של סיבוך משמעותי או נזק לטווח ארוך אחרי או בעקבות לידות עכוז. כמו כן, לידה רגילה בעבר עוד משפרת את סיכויי ההצלחה שלך. חשוב גם לדעת שלניתוח קיסרי יש גם סיכונים עבור האם והתינוק: האם: עליה בסיכון לבעיות קרישה ולזיהומים. סיכוי לא קטן לניתוחים חוזרים עם כל הסיבוכים הקשורים בזה. עליה בסיכון למות עובר תוך רחמי בהריון הבא. התינוק: יותר מקרים של מוות עריסה ועליה בסיכון להשמנת יתר בהמשך החיים (כנראה שהמעבר בתעלת הלידה מאוד חשוב לכניסה של חיידקים טובים למערכת העיכול של התינוק). כמעט בכל שלב ניתן לעבור לניתוח קיסרי למעט השלב האחרון של חילוץ הראש אחרי שהגוף כבר יצא. כ- 20% מהנשים שמתחילות בנסיון לידה במצג עכוז, עוברות ניתוח קיסרי בסופו של דבר ו- 80% מגיעות ללידה רגילה. הלידה עצמה אינה יותר קשה אך דורשת יותר שיתוף פעולה כך שאני מאוד ממליץ על הרדמה אפידורלית. כל הרופאים בביקור חולים מסוגלים ליילד לידת עכוז. לגבי המחירים של לידה פרטית, את יכולה להתקשר למשרדי: 072-322-8192. בהצלחה !!! ד"ר שווד.

08/05/2014 | 13:59 | מאת: נטע

תודה על המענה. מדוע אתה ממליץ על אפידורל? הרי ללדת על הגב מאט את הלידה ועדיף לידה טיבעית ופעילה... ומה לגבי חתך חיץ...? קראתי כמה סיפורים שכתבו יולדות על לידת עכוז וכמעט כולן ציינו שדיי אוטומטית חתכו אותן ושזה היה ברור מאליו שזה מה שיהיה.... למה כתבת שחלק מהתינוקות זקוקים לאשפוז בטיפול נמרץ? מאיזו סיבה?

מנהל פורום לידת עכוז