מצג בלתי יציב

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

12/01/2014 | 21:02 | מאת: שירה

שלום רב. הריון שלישי. הריון ראשון תקין ולידה רגילה הריון שני תקין ומשבוע 35 התחילו התהפכויות כל שבוע מצג אחר...בשבוע 38 פלוס 4 התהפך למצג עכוז יום אחכ הגעתי להיפוך היה מצג ראש ואז זרזו אותי וילדתי לידה רגילה. עכשיו הריון שלישי שבוע 36 משבוע 31 אותו סיפור כל שבוע מצג אחר כעת מצג עכוז... יש לי תור בשבוע 38 להיפוך מה המלצתך במידה ויהיה מצג ראש?שוב זירוז? והאם במידה ויהיה עכוז והיפוך לא יצליח חו האם כדאי לשקול לידת עכוז?(עובר קטן בערך 2.7) האם יש משמעות לכך שזה פעם שניה שהסיפור חוזר על עצמו? תודה רבה על תשובתך

שלום שירה, סביר בהחלט לשקול זירוז אם המצג לא יציב. זה מה שאנחנו ממליצים ברוב המקרים בהם אנחנו מבצעים היפוך בפעם השנייה למשל. במידה ולא ניתן להפוך אותו אני ממליץ בחום לשקול לידת עכוז כי נראה שאת מועמדת מצוינת לאפשרות זו (לידה חוזרת ללא קיסרי בעבר ותינוק לא גדול). כפי שכתבתי בפורום מספר רב של פעמים, אין שום עדות שניתוח קיסרי משפר את התוצאות לעובר ובודאי פחות טוב לאמא. הסיפור שלך אינו רומז לבעיה כלשהי: כאשר העובר במצג עכוז בצורה קבועה בהריונות חוזרים קיים חשד למבנה לא תקין של הרחם כגון מחיצה או רחם דו קרני אך אי יציבות של המצג לא קשורה לבעיה ידועה (פרט לריבוי מים אך לא ציינת שקיימת בעיה כזו). יתכן שקיים רפיון רחם או שרירי בטן או רצפת אגן אך בכל מקרה לא בעיה שניתן לאבחן אותה או להתערב בה בצורה כלשהי. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-912-6933.

מנהל פורום לידת עכוז