עכוז לידה ראשונה משקל גבוהה

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

13/09/2019 | 13:28 | מאת: מיטל

ד"ר שווד היקר! לידה ראשונה, עכוזית שבוע 39 +1 . לא הסכימו לבצע היפוך עקב חשד לחבל סביב הצוואר. קבעתי ללדת באנגלי בנצרת עכוז אך הערכה אחרונה אתמול היא 3800! הם הסכימו לקבל אותי עד 3500. הבנתי שהערכות משקל בעכוז עם יותר טעויות כיוון שהus לוקח בחשבון את המרחק של הראש מאיפה שהוא"אמור" להיות? שזה באגן? או שאין הבדל באולטרסאונד רגיל? האם אוכל להגיע אליך ללדת בביקור חולים? סכרת היריון מאוזנת לחלוטין עם דיאטה ללא חריגויות. אני בספק שנגיע לביקורת לפני הלידה.. גרים ממש רחוק. אם הכל תקין וזה המשקל.. האם ביקור חולים יקבלו אותי ללידת עכוז? תודה רבה רבה!!

13/09/2019 | 13:49 | מאת: מיטל

אם תקבלו אותי, מתי עליי להגיע? אולי לבצע סטריפינג?

שלום מיטל, נכון שהערכת המשקל במצג עכוז פחות מדויקת (לא בגלל המרחק לאגן אלא מאחר וצורת הראש שונה) אך עדיין זה הנתון שיש לנו ועליו אנחנו צריכים להתבסס. אני גם ממליץ לא ליילד לידה ראשונה מעל 3500-3600 גרם. לעומת זאת איני שולל אפשרות של היפוך ומיקום של חבל הטבור אינו מדד. אמנם חבל טבור מסביב לצוואר יכול להפחית את סיכויי ההצלחה אך אינו סיבה לא לנסות. אם כן אני ממליץ להגיע לביקור חולים בהקדם, לבצע הערכת משקל חוזרת וניסיון היפוך ובהתאם נחליט על דרך היילוד. בהצלחה !!! ד"ר שווד

מנהל פורום לידת עכוז