לידת עכוז ללא אפידורל

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

24/08/2019 | 11:49 | מאת: לילך

שלום רב, אסור לי לקבל זריקת אפידורל עקב תת קרישיות. מותר לי לקבל מאלחשי כאב אחרים שלא כרוכים בהכנסת מחט אפידורלית. אני בהריון שני, לידה ראשונה היתה טבעית. האם ניתן ללדת עכוז ללא אפידורל? האם אפשר לקבל מאלחש כאב אחר במקום? תודה רבה! לילך

שלום לילך. אמנם אנחנו מאוד ממליצים על הרדמה אפידורלית בלידת עכוז אך גם ניתן ללדת בלי, במיוחד אם מדובר בלידה חוזרת ואכן קיימים סוגים נוספים של אלחוש כאב. ההחלטה הסופית לגבי הרדמה אפידורלית או מתן אלחוש אחר נעשית בזמן אמת על ידי הצוות הרפואי בחדר לידה כולל המרדים בהתחשב בכל הנתונים כולל המלצת ההמטולוג. בהצלחה !

מנהל פורום לידת עכוז