לידת עכוז שניה incomplete

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

11/03/2019 | 11:26 | מאת: רננה

שלום וברכה. אני בשבוע 39+2 להריון, העוברית במצג עכוז , משקל מוערך 2900 וכמות מי שפיר תקינה. את הלידה הראשונה ילדתי גם כן במצג עכוז , לידה נרתיקית בביקור חולים וברוך השם הכל היה בסדר. הפעם המצב מעט שונה משום שאני גרה במרחק של כשעה נסיעה מירושלים והמצג של התינוקת הוא incomplete. רגל אחת נוטה למטה לכוון צוואר הרחם. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם לידה רגילה במצב זה יכולה ליצור מום /שבר אצל התינוקת? והאם יכול להיות שכבר עכשיו ישנה איזו שהיא בעיה שבגינה היא לא מצליחה לצאת מתנוחה זו? 2. האם במצב כזה יכולה להתרחש בכלל ירידת מים ? 3. מה יכולים להיות הסיבוכים העיקריים בלידה נרתיקית כזו? תודה רבה

1. ללידת עכוז יכולה להיות סיבוכים אם כי הם מאוד נדירים כאשר בוחרים את המקרים בצורה נכונה. שבר בעקבות חילוץ קשה יכול להיות אחד מהם אך כאמור זה נדיר ביותר וגם לא משאיר נזק לטווח ארוך לרוב. מום אינו יכול להיגרם מלידת עכוז. אחוז קטן ממצגי עכוז קשורים לבעיה בסיסית בעובר. 2. בהחלט כן וזה אחד הסיבוכים שקשורים ללידת עכוז כי אז יש סיכון מוגבר לצניחת חבל הטבור. 3. מצג incomplete נקבע בזמן הלידה ולא לפני כן. במידה ויש צניחה של רגל (אחת או שתיים) הסיכון לכליאת ראש גובר ואנחנו לא מאפשרים לידה נרתיקית אך במידה והעכוז והרגל מתקדמים במקביל ניתן ליילד בביטחה (יילדתי שני מקרים כאלה שלשום). בהצלחה.

מנהל פורום לידת עכוז