שבוע 39 - מצג עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

26/05/2013 | 00:31 | מאת: אליסה

שבוע טוב! אני בשבוע 39+1, מצג עכוז, לאחר ניסיון היפוך כושל אצל ד"ר קנטי. ישנו מיעוט מים יחסי (כ-8 ס"מ) ושלייה קדמית. הערכת משקל אחרונה בוצעה לפני כשלושה שבועות, והיתה 2.500 ק"ג. מלבד זאת מהלך הריון תקין, מלבד תרבית חיובית לGBS. זהו הריון שני, לאחר לידה קודמת, חלקה וזריזה מאד (כחצי שעה) ללא סיבוכים כלשהם. אני מעוניינת לבצע לידה טבעית ולא ניתוח קיסרי. לפי תשובותיך אני מבינה כי לא בכל רגע נתון ישנו רופא שיסכים ללידת עכוז גם אם התנאים מאפשרים זאת.ברצוני לשאול: 1. האם ישנה אפשרות להבטיח לידת עכוז אצלכם (בהתחשב בתנאים) ללא תיאום של רופא פרטי (לדוג' להגיע בזמן מתוכנן ולקבל זירוז). 2. האם ישנו צורך בהגעה מוקדמת יותר לבדיקה מקדימה של היתכנות לידת עכוז (בבדיקה אצל ד"ר קנטי הוא אמר כי הנתונים מאפשרים לידת עכוז ללא בעייה , אך אולי השתנה משהו בתנוחת העובר לאחר נסיון ההיפוך..) 3. אם כן, האם ישנו צורך בהפנייה כלשהי מקופת החולים לבדיקה/ייעוץ מסוג זה?

שלום אליסה, אנחנו לא ממליצים על זירוז במצג עכוז אא"כ אין ברירה וחייבים לסיים את ההריון (וגם אז הדעות חלוקות אם ניתן לבצע זירוז בכלל). סיכויי הלידה טובים יותר אם הלידה מתפתחת באופן טבעי. מכיון שהתנאים יכולים להשתנות כל הזמן, הערכה הסופית נעשית בכל מקרה בזמן אמת כך שאני ממליץ להגיע אם תחילת הלידה הפעילה. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

26/05/2013 | 02:07 | מאת: אליסה

תודה רבה, רציתי לברר האם מכיוון שלא ביצעתי מעקב או ניסיון היפוך בביקור חולים, ישנו צורך בביקורת מקדימה אצלכם דווקא? שבוע טוב! תודה רבה, אליסה

מנהל פורום לידת עכוז