לידה עכוז אחרי קיסרי ועוד

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

09/03/2018 | 11:19 | מאת: הרי

זהו הריוני השני, שבוע 36, העובר במצג עכוז. ההריון הקודם, גם הוא מצג עכוז, הסתיים בניתוח קיסרי. יש לי רחם דו קרני ומחיצה נרתיקית (צוואר רחם אחד שנמצא בצד אחד של המחיצה, בצד השני אין כלום - נבדק). מה סיכויי ללדת לידה נרתיקית בהינתן כל אלו?

שלום, רחם דו-קרני אינו מהווה התווית נגד לידת עכוז נרתיקית וגם הקיסרי בעבר מאפשר נסיון לידה אם כי מוריד את סיכויי ההצלחה. מצד שני המחיצה הנרתיקית כן יכולה להפריע. אני חושב שדרושה בדיקה קלינית של הנרתיק כדי להעריך אם יש מספיק מרחב כדי לאפשר נסיון כזה. בהצלחה !!! ד"ר שווד 072-3228192

מנהל פורום לידת עכוז