שבוע 37+1 מצג עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

09/05/2013 | 11:17 | מאת: דנה

שלום רב אני בהריון ראשון, בשבוע 37+1 (מתגוררת ברמת גן). כל ההריון היה תקין ונפלא, אך משבוע 20 בערך העוברית במצג עכוז באותה התנוחה שאינה משתנה (פרנק). לפני שלושה ימים עשיתי נסיון היפוך בביה"ח מאיר עם ד"ר קנטי, שנכשל (לא הצליח להוציאה מהאגן). הערכת המשקל ביום א' האחרון היתה 2900, ונאמר לי ע"י הרופא שהעוברית מאוד "ארוכה" כלומר רוב המשקל בהערכה נובע מאורך עצם הירך, כשגם הראש וגם הבטן קטנים בכשבוע יחסית לגיל ההריון. כמובן שההמלצות בכל מקום הן לקיסרי, וכבר נרשמתי לניתוח קיסרי לשבוע 39+5 אך אני לא שלמה עם זה ובשיחה עם מיילדת אצלכם נאמר לי שכל אישה, גם בלידה ראשונה, יכולה לנסות ללדת בעכוז אצלכם. אני מתלבטת, גם מכיוון שהנסיעה לירושלים ארוכה (לפחות כשעה) ונאמר לי שלידות עכוז הן מהירות יותר, וגם רציתי לשאול האם התנאים שאני מתארת מתאימים ללידת עכוז, האם אכן יאפשרו לי לנסות, במה הדבר תלוי, והאם בהכרח יהיה רופא שיסכים ליילד עכוז בלידה ראשונה באם אגיע עם צירים לביה"ח? תודה רבה רבה על כל התשובות דנה

שלום דנה, לכאורה את אכן מתאימה לנסיון לידה. כמובן שיש צורך בבדיקת מספר נתונים נוספים בזמן אמת כגון הערכת משקל עדכנית, מצג מדויק (עכוז ולא רגליים) ותנוחת הראש בבדיקת אולטרה-סאונד. לידת עכוז אינה מהירה יותר מלידת ראש, וככלל לידה ראשונה ארוכה יותר כך שרוב הסיכויים שתצליחי להגיע בזמן לביקור חולים (נשים מגיעות אלינו מכל הארץ). רוב הרופאים אצלנו (אך לא כולם) מסכימים ללידה כזו אך ההחלטה נתונה בידי הרופא הבכיר האחראי באותו זמן. במידה והרופא האחראי אינו מוכן ליילד אותך (ולא מסיבות אובייקטיביות), באפשרותך לעבור את הניתוח או להזמין רופא פרטי שכן מנוסה בלידות כאלה. בהצלחה !!! דר שווד 052-9126933.

09/05/2013 | 11:41 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה המאוד מהירה ועניינית. האם לדעתך יש צורך/טעם להגיע להתייעצות כלשהי לפני כן, או שמה שמשנה באמת הם התנאים בלידה בפועל ולכן זה חסר טעם? כמו כן, במידה ורופא במשמרת לא מוכן ליילד, כפי שאמרת - לא מסיבות אובייקטיביות, האם בחירה ברופא פרטי זה משהו שאפשר להחליט באותו רגע או אפשרות שצריכה להיות ידועה מראש, עם רופא מסוים וכדומה? שוב תודה רבה דנה

מנהל פורום לידת עכוז