מה עדיף לידת עכוז או ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

14/02/2017 | 09:17 | מאת: חניתה

שלום הריון שני עכוז שבוע 38 ואני ימים היה לי המטומה בחודש חמישי עם דימום כרגע הריון תקין מתלבטת בין לידת עכוז המליצו לי באסף הרופא במקום ניתוח קיסרי יש לציין כי בלידה ראשונה נולד 4040קג לידה רגילה אבל היה לי דימום רב כרגע היא שוקלת 3100קג

שלום, 1. אם לא דיממת ולא נצפתה המטומה מחודש חמישי, ניתן לשקול היפוך חיצוני של העובר למצג ראש. זו הגישה העדיפה במצג עכוז לכל הדעות. 2. במידה ואינך רוצה לבצע היפוך או שנסיון ההיפוך אינו מצליח, אני בהחלט ממליץ לשקול לידה רגילה. מאחר וילדת בעבר עובר גדול, את מועמדת טובה לנסיון לידה. ניתן לשקול לידת עכוז אם הערכת משקל העובר אינה עוברת 3800 גר'. 3. ככל שידוע לי, אין אפשרות של לידת עכוז באסף הרופא. בכל מקרה במחלקה בה אני עובד (מרכז רפואי שערי צדק, שלוחת מרכז העיר - ביקור חולים), יש נסיון הכי גדול של לידות עכוז בכל הארץ (30-40 לידות כאלה בשנה). בהצלחה, ד"ר שווד 072-3228192

מנהל פורום לידת עכוז