שאלה לגבי דיפרוספן ומטוטרקסט

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

05/11/2018 | 10:22 | מאת: איריס

שלום ד"ר, אתמול רופא העור הזריק לי לצלקת דיפרוספן על מנת לנסות ולראות אותה מעט. זו צלקת כתוצאה מהסרה של נקודת חן. הרופא אמר לי שזו כמות חומר קטנה ואין בעיה מבחינת תופעות לוואי ואין בעיה של שילוב עם תרופות אחרות. שכחתי לציין בפניו שלאחרונה קיבלתי זריקה של מטוטרקסט (לסיום הריון מחוץ לרחם). נאמר לי שעליי להיזהר משמש, מכיוון שזה משפיע על תאים שמתפצלים, וגם תאי עור הם כאלה. רציתי לוודא שגם זה בסדר. לאחר הזריקה איזור הצלקת היה מעט נפוח. היום האזור כבר לא נפוח אבל אדום. האם עליי לשים לב למשהו? האם אכן אין בעיה בשילוב התרופות? תודה רבה!

05/11/2018 | 10:25 | מאת: איריס

סליחה, איות אוטומטי... הכוונה - דיפרוספן על מנת לנסות *ולכווץ* את הצלקת מעט.

תאמיני לרופא שלך...

07/11/2018 | 13:43 | מאת: איריס

וואו! כמה מתנשא... כתבתי ששכחתי לציין בפניו שקיבלתי מטוטרקסט. התשובה של הרופא שלי היתה לגבי תרופות אחרות שקיבלתי. רציתי לוודא כי בניגוד לתרופות האחרות, נאמר לי בבי"ח שזו גם קשורה לעור. בכל אופן, אני מבינה שזה בסדר. תודה על תשובתך.

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה