תכיפות ודחיפות שאינה עוברת

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

18/03/2015 | 11:26 | מאת: משה

שלום, לצערי אני סובל זה מספר שנים מדחיפות ותכיפות במתן שתן. בבדיקות פיזיולוגיות פולשניות ושאינן פולשניות לא התגלה כל ממצא חריג. טיפול אנטיכולינרגי לא עוזר כלל, הטיפול היחיד מסוג זה שעזר הוא נטילת טוביאז 8 מג אבל לצערי אחרי שבוע של נטילה פגה ההשפעה כלא היתה. מחלת רקע קוליטיס כיבית שהופיעה לאחר מספר שנים לאחר הופעת סימפטומים של דחיפות/תכיפות. מה יכולה להיות הבעיה וכיצד פותרים אותה??

שלום רב, זה נשמע כל תסמונת שלפוחית רגיזה. יש לעיתים קשר בין תסמונת מעי רגיש לבעיה זו. יכול להיות שאתה צריך שינוי תזונתי וגם להחליט טיפול אנטכיולינרגי אם מה שלקחת לא עוזר.עדין תמיד יש מופ לשלול הפרעה להתרקונות בשל הגדלת הערמונית (אם אתה גבר מעל 50 ). בסופו של דבר צריך למצוא דרך בה אתה שולט בתסמינים ולא הם בך. במקרים קיצוניים ניתן לנסות טיפול בהזרקת בוטוקס לשלפוחית. לצערינו למעט לחולים עם פגיעה נוירולוגית טיפול זה אינו בסל התרופות ויכול להתבצע רק באופן פרטי בתשלום.

23/03/2015 | 09:05 | מאת: אלי

לצערי, טיפול אנטיכולינרגי לא עזר. לקחתי לדעתי את כל הסוגים - וסיקייר, טוביאז, פרמיקסון ועוד ועוד. בגלל ששום דבר לא עזר, מוזר לי שזו רק שלפוחית רגיזה. אין עוד אופציות?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה