תרופה לשלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

25/12/2014 | 15:49 | מאת: ארוין

שלום, אובחנתי כסובל משלפוחית רגיזה וניתן לי טיפול ב TOLDERODINE. בהתויות של התרופה כתוב שהתרופה אסורה למי שיש לו בקע סרעפתי. דיברתי עם הרופא והוא אמר לי להתיעץ עם גסטרואנטרולוג. הגסטרואנטרולוג אמר שהוא לא מכיר את התרופה וכעת נשארתי בין הכסאות. איני יודע אם אני יכול לקחתה או לא. מה דעתכם? האם ישנה תרופה אחרת מתאימה לבקע סרעפתי? תודה.

שלום רב, טולטרודין היא תרופה מתויינת לטיפול בשלפוחית רגישה.היא אחת מני רבות בקבוצת אנטיכולינרגים שמטרתם הרפיית שריר השלפוחית כדי להיטיב את התלונות. עדיין, לאור העובדה שעלולה להשפיע על שרירים נוספים ולא רק בשלפוחית (כמו למשל בשוער הקיבה) יש לנהוג משנה זהירות כשיש מחלות רקע שעשויות להיות מושפעות מהטיפול. אם מצב הבקע הסרעפתי שלך הוא כזה שאתה סובל מתסמינים מרובים ויש הפרעות עיכול משמעותיות בגינו, אכן לא מומלץ ליטול תרופה זו, בהתאם להוראות בעלון לצרכן.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה