דלקות בשתן כמעט שנה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

02/12/2011 | 18:46 | מאת: טל

שלום, מזה כמעט שנה מאז שהפסקתי את המחזור אני מקבלתת דלקות בדרכי השתן שלא נגמרים, בכל תרבית אומרים שיש לי חיידקים , יש לי שתן בצורה לא רגילה כמעט כל 10 דקות, וצריבה חזקה מאוד גם ללא הטלת השתן, קיבלתי גם משחות עבור יובש אבל שום דבר לא עובד,פניתי גם לאורולוג שנתן לי טיפול אנטיביוטיקה לחצי שנה אבל זה לא עבד, גניקולוג אומר שהכל בסדר, אולי תוכלי לי ליעץ מה עלי לעשות אין לי חיים יותר תודה

שלום טל, את הנושא שעליו את מדברת צריך לבדוק בצורה מלאה ולנסות כמה כיוונים. אם יש עדות לחיידקים בשתן אכן טיפול מונע אנטיביוטי ממושך יכול לעזור אבל צריך לבדוק אילו חיידקים יש ומה הרגישות שלהם לאנטיביוטיקה כדי להתאים טיפול באופן מסודר. הרבה פעמים יש צורך במקביל גם להחמיץ את השתן כי זה הורג את החיידקים.(ויטמין C, חמוציות, "היפרקס" וכו') אם לא עברת בדיקות נוספות כמו US , ציטולוגיה, וציסטוסקופיה (כדי לשלול בעיות אחרות כמקור לתלונותייך- בעיה אנטומית כלשהי, מחלת אבנים או חלילה פוליפים/גידולים במערכת השתן וכדומה..)אז אולי כדאי.. שינוי הרגלים כמו הפסקת קפאין, דיאטה נכונה(פחות גריינים כמו חריף,שוקולד ואלכוהול), וירידה במשקל- יכולים כולם לעזור. ממליצה לך לברר אם כל הנ"ל נבדק ונעשה ולפי צורך לפנות לייעוץ מאורגן, ואולי אפילו עם רופא מחלות זיהומיות..

מנהל פורום שלפוחית רגיזה