שתן מרובה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

15/02/2013 | 16:08 | מאת: רוני

שלום, 6 שבועות לאחר לידת ואקום ראשונה עם קרע דרגה 2 והמון קרעים. לפני כן הייתי מאושפזת וביום הלידה היה לי זיהום בדרכי השתן איקולי. טופלתי בזינאט הח\לחץ בשלפוחית ממשיך עד עכשיו וכעת שוב איקולי ולוקחת ציפרו. לצערי זה ממש לא עוזר ואני ממשיכהנ לרוץ לשירותים כך 2 דקות ותחושת שארית. הרופא אמר שאם תרבית תהיה שלילית לאחר שלושה ימים נקיים מאנטיביוטיקה אתחיל ויסיקר לשלפוחית רגיזה רציתי לדעת האם העניין הזה חולף? האם נגזר עליי כל החיים לחיות עם התופעה של תחושת חוסר התרוקנות וריצות לשירותים או שזה עובר? ותוך כמה זמן תודה וסליחה על האורך

שלום רב, לרוב לאחר לידות מסובכות, בוודאי בנוכחות קרעים, זיהומים, קטטר וכדומה- זמן ההחלמה ממושך ועשוי לקחת כמה שבועות ואפילו כמה חודשים, אבל בסופו של דבר זה עובר. תקפייד על שתיה מספקת, טיפול נגד דלקות ובסופו של דבר זה יסתדר. אם את ממש סובלת אז טיפול תרופתי כמו וסיקייר ירגיע את הדחיפות, ולא תמיד חייבים לקחת את זה לאורך זמן..

17/02/2013 | 18:57 | מאת: רוני

תודה על המענה אך יש לי שאלה הרופא אמר שכנראה נגרם נזק עצבי שגרם לשלפוחית רגיזה אך איך אפשר לדעת בוודאות? יש קצת דליפה במאמץ וכשאני מתרוקנת משתן אני נשארת עם תחושת שארית. לאחר מכן שוב יש לי שתן- כעבור 5 דקות ויוצא לי שתן אך עדיין תחושת שאריץ שלאחריה חוזר חילילה האם זוהי שלפוחית רגיזה או מלאות יתר ואיך אפשר לדעת בוודאות? תודה

מנהל פורום שלפוחית רגיזה