שלפוחית רגיזה ותרגילי רצפת אגן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

25/12/2012 | 21:15 | מאת: שרון

אני סובלת משלפוחית רגיזה המתבטאת אך ורק בתכיפות מאוד גבוהה במתן שתן (כמה פעמים בשעה). האורולוג אמר שאין טעם בתרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן כמו למשל תרגילי קגל או פאוולה או ביופידפק, משום שאין לי בעיה של דליפה או של דחיפות. האם זה נכון? או שתרגילים אלו עשויים לעזור?

שלום רב, אם אכן אין לך דליפת שתן בעת שעול ,צחוק, עיטוש או פעילות גופנית, אין מקום לחיזוק רצפת אגן. אולם, במקרים של תלנות "מציקות" כמו בשלפוחית רגיזה, יכול להיות שתרגול הרפיה וביופידבק כן יעזור- את יכולה לנסות לברר זאת דרך מרפאות רפואה משלימה בקופות החולים. כמובן שכדאי לשקול גם טיפול תרופתי לתלונות של דחיפות ותכיפות.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה