תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

25/11/2012 | 17:28 | מאת: דניאל

שלום ד"ר, אני בן 33, בריא בד"כ. מזה כחודשיים תכיפות במתן שתן (בממוצע כל שעתיים וחצי שלוש), לפעמים מתעורר בלילה לאחר 5 שעות שינה. הלחץ הוא לא חזק, זה יותר מעין תחושת אי נוחות בקצה הפין, אשר גוברת עם הזמן, עד להתרוקנות חוזרת. אציין כי השנה האחרונה הייתה טראומתית עבורי, מתוחה ואף חרדתית. רופא המשפחה ושני אורולוגים אצלם ביקרתי טוענים כי זה נובע ממתח נפשי ולא ביצעו בדיקות למעט תרבית (שלילית). אציין כי אני יותר חושש מהתופעה מאשר ממש מוטרד ממנה פיזית (אם כי כמובן שזה לא המצב הטבעי ששרר קודם לכן). שאלתי: מהן הסיבות לסימפטומים שאני מתאר? האם זה מאפיין מחלות קשות כגון סרטן ערמונית או שלפוחית? המלצות לבדיקות? תודה רבה על העזרה.

שלום דניאל, יש הרבה סיבות לתסמינים שאתה מתאר" דלקת בשתן , דלקת בשופכה, דלקת בערמונית, מחלות מין, מחלת אבנם בדרכי השתן וגם לחץ נפשי. מ א ו ד נדיר שלגבר צעיר בן 33 , שכנראה בריא -תסמינים אלו ירמזו על מחלה סרטנית במערכת השתן. סרטן ערמונית הוא מחלה של גברים מעל גיל 50. אם אינך מעשן, הסיכון לסרטן שלפוחית לפני גיל 50 גם הוא נמוך ביותר. תרביות שתן הן הדבר הראשון שצריך לעשות. אם עדיין יש תלונות ניתן לשלוח גם תרביות שופכה ותרביות זרע. אתה יכול לבקש לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן כדי לשלול אבן שגורמת את התלונות. חשוב לנסות להרגיע את התסמינים- בעיקר לשתות הרבה מים, להמנע מחומרים גריינים כמו אלכוהול, קפאין ושוקולד, ולנסות להרגע.. חבל לעבור בדיקות פולשניות שכנראה מיותרות- אלא אם אכן משהו בבירור שציינתי יצדיק זאת.

26/11/2012 | 18:34 | מאת: דניאל

תודה רבה על המענה. רק עוד שאלה אחת. ביצעתי בדיקת תרבית שתן והיא תקינה. האם ייתכן כי ישנה דלקת כלשהי אשר אורכת יותר מחודשיים? ובמידה ואכן מדובר בלחץ נפשי, זה אומר שהשלפוחית מכווצת ומכאן ההרגשה?

דניאל שוב שלום, אם מדובר בדלקת כרונית זה מצב שיכול להמשך חודשים ארוכים. המילה "דלקת" לא מחייבת שמדובר בזיהום, אלא במצב של גירוי יתר, כאב והפרעה לריקון תקין. לגבי השפעת מצב נפשי על פעילות אברי הגוף- זה עשוי לקרות, ומוכר מאוד: מתח מעלה רמות של חומרים שונים בדם , שמשפיעים על שרירים (כולל גם בשלפוחית), ותחושת ה"צורך לשירותים" אכן נובעת לעיתים מהתכווצויות יתר של השלפוחית. טכניקות הרגעה והרפייה יכולות להקל.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה