דחיפות במתן שתן והחמרה במצב משנה שעברה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

23/11/2012 | 19:06 | מאת: א-מ

שלום רב לכם, אני בטיפול אצל אורולוג קבוע ואני רוצה לקבל ייעוץ נוסף לאור הדחיפות במתן שתן שמציק לאחרונה. אתמול הייתי אצל אורולוג ד"ר ובלי לפגוע באמינותו ומקצוענותו של רופא המטפל שלי הייתי רוצה לקבל דעה נוספת על מנת להיות בטוח שאולי יש מקום במחלה שעוד לא גילו אותה עשיתי בדיקת שתן לפני שבועיים ויצאה תקינה. גם לפני פעם תוך מתן שתן חשתי כאבים ורופא אמר לקחת אופטלגין כאשר יש כאבים באיבר מין (מצוין למטה) וגם רשם אלטרולט Elatrolet ולהפסיק עם טמסולין. היום הייתה לי דחיפות במתן שתן וגם לפעמים גזים ואני חושב שיש קשר בין שני דברים. הבעיה כ"כ מציקה לי ואני אשמח לדעת אם יש תוספות מזון שיכולות ממש לטפל בבעיה ואיפה אפשר להשיג את זה. הרופאה לא סבר שיש צורך לקחת אנטיביוטיקה במקרה של כאבים באיבר מין. זה מה רשמתי לרופא אורולוג מטפל שלי: . שלום רב, מעודכן לתאריך 22 לנובמבר ,2012 רק לשם רענון: אני שמתי לב שכל פעם אחרי שאני מאונן כמה ימים אחרי זה (שלשום) אני חש צריבה או כאבים במתן שתן (גירודים באיבר מין). ביולי היו לי כאבים חזקים באיבר מין שהיה צורך לטפל בזה וחשוב מאוד שאני אקבל מרשם אנטיביוטיקה כאשר יש לי כאבים באיבר מין. האם אוננות יכולה לגרום לכאבים באיבר מין ואיך בכלל לרסן את התקפי הזקפה שיש לי. לאחרונה יש לי דחיפות חזקה במתן שתן למרות שאני מתמיד לקחת טוביאז 8 מ"ג וטמסולין . המצב הוא לדעתי די החמיר (ולפני שנה הוא היה הרבה יותר טוב) שקורא גם לבין שלוקח לי כמה פעמים (3 או 4) לוקח לרוקן שלפוחית עד שבין לבין אני לא שותה. וגם אני לאחרונה מרגיש שיש צריבה במתן שתן או כאבים ותוך זה שאני כותב את המכתב אני חש כאילו מחט דוקרת את איבר המין (ביולי היו לי כאבים חזקים באיבר מין וזה כנראה ששכחתי לספר) עד שהקשו מאוד על התפקוד שלי. וגם לפעמים קורה שאני כאילו חושב שיש לי דחיפות בסופו של דבר אין – זה ממש לא נעים שזה קורה. קיבלתי אזי מרופאת משפחת אנטיביוטיקה שהפסיקה את הכאבים אזי כנראה זה חזר. גם לפני יומיים תוך שרוקנתי שלפוחית חשתי צריבה חזקה וזה ישירות מצביע על בעיה ואני לא רופא. אני לוקח די-מאנוז (או פימנוז) לסירוגין אבל כנראה זה לא עוזר. אני חייב לציין שיש לי נטייה לאונן (יש סיכוי מסוים שזה עשה לי נזק) ואני מקווה שתוך טיפול פסיכיאטרי אני אוכל להתגבר על זה. מה שאני שמתי לב שאחרי כמה ימים שאני מאונן יש יותר דחיפות ויותר שלפחות מציקה לי וגם אני שם לב שאיבר מין שלי נהיה קטן יחסית לגודלו קבוע או מין כזה דהוי. השורה התחתונה: האם במקום להרגיע אותי אוננות יותר עושה יותר נזק לשלפוחית. אשמח להכוונה ואודה מאוד על ייעוץ. החיים שלי נהיה מאוד לא נוחים בעקבות ואני חייב לטפל בבעיה הזאת. תודה ושבת שלום. אני גם רוצה הפניה לפיזיוטרפיה וגם הפניה לבדיקה של שתן למרות שרופאת משפחה לא סברה שאני צריך את זה. אני רוצה להבין למה לאחרונה יש לי דחיפות במתן שתן וצריבה. גם אני לא לוקח טגרטול שזה בד"כ מקפיץ את שלפוחית.

שלום רב, התלונות שאתה מתאר יכולות להתאים לדלקת כרונית בערמונית, שאינה מזיהום, כלומר סוג של כאב או גירוי חוזר באזור. הטיפול הוא לרוב נגד התסמינים, ולא באנטיביוטקיה (כי אין חיידק). מה שאתה צריך לעשות זה לנסות להמנע מדברים שמגרים יתר על המידה את האיזור לכאב או צורך לריקון שתן- ולהמנע לתקופה קצרה מיחסי מין ואוננות, להמנע באופן קבוע מקפאין ואלכוהול, שוקולד ואוכל חריף מדי או חמוץ מדי, לנסות טיפול נוגד כאב כמו אופטלגין או נורפן. אתה יכול להתייעץ ברפואה משלימה לגבי דיקור סיני שנחשב יעיל.

25/11/2012 | 23:39 | מאת: א-מ

שלום, ד"ר שירה חתומי תודה רבה על התשובה. אני אנסה לצמצם שימוש בקפאין אבל אני יודע שלפני שנה המצב של דחיפות שתן היה הרבה יותר טוב ולא שתיתי יותר קפה או פחות8 וגם אזי נהגתי לאונן. מה שעוד רציתי להגיד : אולי כיוון שאין לי חברה אני כן עושה את זה (וכיוון אני די אופטימי שבקרוב תהיה לי חברה) אני מרגיש שקשה להשתלט על התקפי זקפה ואני לא יודע לרסן את זה או להפסיק את זה. אמרתי גם רופא אורולוג שלי והוא לא חשב על טיפול תרופתי. אולי את חושבת אחרת? יש אולי טיפול תרופתי שמרגיע את הזקפה? ואגב, אני קראתי בכל מיני מקומות - בכל מקום ופורום אומרים אותו דבר: אוננות דבר בריא! גם בת-דודה שלי שהיא אישה אומרת שזאת דרך טובה להרגע מחיים מלחיצים שסובבים אותנו בחיים שלנו. אולי את מכירה איזשהו תוסף תזונה שממש יכול לטפל בבעיה? אני בזמן שלקחתי די-מאנוז כנראה הוריד לי דחיפות אבל גם גרם לי התקפי זקפה? אלכוהול אני לא שותה וגם כך אסור לי בגלל טגרטול (בד"כ עד 400 מ"ג לא אמור לגרום לבעיות). קפאין אני אשתדל לצמצם עד למינימום. בכל אופן, הייתי רוצה לקבל המלצה על תוסף תזונה (ומקום איפה אפשר להשיג אותו) או תרופה שממש עוזר בבעיה? או תרופה מסוימת שאולי אקבע עם רופא אורולוג והוא ירשום תרופה הזאת. ואגב יש תוספות שאולי מקפיצים את השלפוחית, כמו herbal complex, corean ginseng, memolife, gincosan new אני בינתיים אמשיך טיפול עם דימאנוז כי כאשר לקחתי רצוף 3 פעמים במהלך שלושה ימים הוא עזר. אני מרגיש שכל פעם אחרי שאני מאונן יש יותר דחיפות? יש אולי אישזהן עצות? אודה לך מאוד על זה. באופן אישי גם אקבע עם רופאה שעושה חיזוק שרירי רצפת אגן גם עם רופא אורולוג. תודה רבה ושבוע טוב, אדוארד.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה