שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

21/10/2011 | 16:08 | מאת: משה

ד"ר שלום לך בתאריך 21/10/2011 ביצעתי אולטרסאונד להלן התשובות: תוצאות בדיקת U.S (על קולית) של הכליות ודרכי השתן כליה ימנית - בגודל כ-12.0 ס"מ פרינכמה בעובי תקין לא הודגמו אבנים או גושים ללא עדות להידרונפרוזיס כליה שמאלית - לא הודגמה במיקום האנטומי ולא באגן הקטן: מוסתרת ע"י ריבוי גזים? חסרה? כיס השתן - בקיבולת טובה. רירית ודופנות תקינים הערמונים - גודלה כ- 2.2*2.4*3.5 ס"מ, משקלה כ-10.0 גרם, מרקמה הומוגני. שארית שתן לאחר התרוקנות - שארית בנפח כ-75.0 סמ"ק ד"ר מה התשובות אומרות ד"ר במקביל לתשובות שציינתי ברצוני לציין לפנייך שאני נכנס לשירותים כ-4-6 ביום - מה זה אומר שבת שלום ושבוע טוב

שבת שלום משה, לא ציינת מה גילך ומדוע עברת את הבדיקה. בכל מקרה- נצפתה אצלך רק כליה אחת- מימין (בד"כ יש שתי כליות-אחת מימין ואחת משמאל), ואצלך כאמור לא זיהו את הכליה השמאלית. האם ידוע לך שיש לך רק כליה אחת ? האם עברת פעם ניתוח להוצאת כליה? תמיד אפשר לשלוח אותך להמשך בירור למשך ב CT בטן כדי לראות אם אכן יש לך כליה נוספת משמאל שאולי אינה ממוקמת אנטומית באופן תקין ולכן לא נראתה ב אולטראסאונד. בכל מקרה לעיתים מזהים מצב זה (כליה בודדת ללא סיפור של ניתוח או טראומה- כלומר מקרה מולד) בגיל מבוגר יחסית ואין לכך כל משמעות אם בבדיקת הדם התפקוד הכלייתי שלך תקין, ובדיקות לחץ הדם תקינות. שאר הבדיקה שציטטת תקינה- השלפוחית תקינה וגודל הערמונית תקין לחלוטין, ויש לך שארית שתן קטנה ושוב- אין לה משמעות באם כל הבדיקות שציינתי תקינות. בין 4-6 פעמים מתן שתן ביממה זה מצב תקין, ואם זה לא מפריע לך גם בזה אין צורך לטפל. בד"כ זה תלוי בכמות ובסוג השתיה שלך- ואולי כדאי לך לצמצם בקפאין או בשתיה ממותקת מדי..

22/10/2011 | 18:19 | מאת: משה

בהקשר לגיל אני בן 33 ו-10 חודשים ולא עברתי בכלל ניתוח להוצאת כלייה כך שאיני מבין למה רואים רק כלייה אחת

מנהל פורום שלפוחית רגיזה