בן תשע

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/12/2014 | 12:04 | מאת: ליאת

בני בן התשע סובל מהפרעת טיקים ומקבל קלונירית 50 מקרוגרם בהשפעה טובה מאוד. בני גם סובל כפי הנראה מבעיית קשב וריכוז,וקושי בכתיבה. עדיין לא מאובחן, אך לקראת אבחון. בבית ספר- עברנו דירה לכן עבר לבית ספר חדש. בבית ספר הקודם קיבל עזרה ותגבור ושנתיים עבר אכשהו. בבית ספר הנוכחי מסרב לעשות שיעורים. מסרב לשתף פעולה אף עם תגבור. אומר שרוצה "למות בלי כאב", כשמתעקשים איתו על מטלה. רוב הזמן במחשב. 2שאלות? לגבי מבחן שבודק הפרעת קשב, האם נותנים בהכרח ריטלין? אסור לו בגלל הטיקים. האם מבחן טובה הינו חלק מאבחון פסיכודידקטי אותו אנו נעשה?

ליאת שלום, לפני הכל, אם בנך אומר שהוא רוצה למות, יש לברר למה הוא מתכוון. צריך לשאול אותו בצורה ישירה. אם הוא באמת רוצה למות, יש לפנות בדחיפות לבדיקת פסיכיאטר ילדים. אם הוא מתכוון לומר שהשעורים קשים לו וכו', יש לבקש ממנו להפסיק להשתמש בשפה אובדנית. יש לבקש ממנו לומר מה שהוא מתכוון אליו! שנית, מעבר דירה ובי"ס, שטומן בחובו גם פרידה מחברים, יכול להשפיע בצורה משמעותית על ילד, ויש לברר אין קשיים הנובעים מהמעבר. לשאלותיך: 1. אבחון הפרעת קשב ורכוז מתבסס על בדיקת הילד ועל קבלת אינפורמציה מההורים ומביה"ס (בד"כ, מההורים בשיחה, ומביה"ס באמצעות שאלונים). לעתים, ורק בחלק קטן של המקרים, יש צורך בבדיקות עזר, כמו בדיקה ממוחשבת (TOVA, Moxo וכו'). כאשר מבצעים בדיקה ממוחשת, מבצעים אותה תחילה ללא תרופה, ובשנית לאחר מתן תרופה. הסטנדרט הוא לתת Ritain קצר טווח. טיקים אינם התויית נגד מוחלטת למתן Ritaln. בעברית - למרות שיש טיקים, אפשר לתת Ritalin, בודאי באופן חד פעמי לצורך בדיקה ממוחשבת. בכל מקרה, מומלץ להוועץ ברופא המטפל של הילד. 2. בדיקת TOVA אינה חלק מאבחון פסיכודידקטי, אלא בדיקת עזר באבחון של הפרעת קשב ורכוז. אבחון פסיכודידקטי מטרתו היא לזהות לקויות למידה, ולהעריך את מצבו הרגשי של הילד. אני חוזר ומבקש שתבדקי את האמירות של הילד על רצונו למות. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

31/12/2014 | 08:40 | מאת: ליאת

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים