האם זה באמת יכול לעזור??

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/02/2014 | 15:48 | מאת: שני

הי , נתקלתי במקרה בכתבה הזו http://www.neoli.co.il/%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A9%D7%91-%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%96-add/ האם טיפול טבעי באמת יכול לעזור?

שני שלום, נכנסתי לקישור שצרפת, וקראתי את הכתוב שם. אין מדובר בכתבה, אלא בפרסומת לטפול אלטרנטיבי. הם מציעים טפול ב-"נטורופתיה, הומאופתיה, דיקור, טיפול באומנות, צמחי מרפא, הדרכת הורים, שיטת ורדי, שיאצא וקרניו סקראל". מלבד הדרכת הורים, שנבדקה ונמצאה יעילה כחלק מטפול בהפרעת קשב ורכוז, שאר שטות הטפול לא נבדקו או נבדקו ונמצאו לא יעילות. מחקרים שבדקו הומיאותפיה ודקור סיני כטפול בהפרעת קשב ורכוז מצאו ששטות טפול אלה אינן יעילות. איני מכיר מחקרים לגבי שאר השטות - נטורופתיה, טיפול באומנות, צמחי מרפא, שיטת ורדי, שיאצו וקרניו-סקראל, כטפו בהפרעת קשב ורכוז. איני מוצא גם כל הגיון פיזיולוגי מדוע שיאצו או נטורופתיה עשויות לעזור להפרעת קשב ורכוז. מחקרים שבדקו חלק משטות אלו בתחומי רפואה אחרים מצאו בד"כ שטפולים אלו אינם יעילים. יש לזכור מהן הסכנות בטפולים אלטרנטיביים: 1. בזבוז זמן והדרדרות במצבו של הילד. 2. המנעות מטפולים שהוכחו כיעילים. 3. תופעות לואי - "צמחי מרפא", למשל עלולים להיות רעילים. הדבר תלוי בסוג הצמח, הכמות, משך הטפול, גיל הילד, בעיות רפואיות אחרות של הילד ועוד. 4. בזבוז כסף. כיון שאת אמו של הילד, את (וגם אביו) קובעים איזה טפול יקבל. אם אתם בוחרים לנסות טפול אלטרנטיבי, עשו זאת בשום שכל. קבעו תקופה, שלאחריה תבדקו אם חלו שנויים. אם מצבו של הילד השתפר, מצויין! אם לא חל שנוי, נראה שיש צורך בטפול אחר. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים