מבחן דידקטי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

27/11/2013 | 13:56 | מאת: יעל

שלום וברכה לבת שלי בת 9 יש nf1 וגם אפילפסיה, המורה שלחה אותי לעשות לה אבחון דידקטי עקב כך שיש לה בעיות לימודיות ומורה פרטית פעמיים בשבוע לא עוזרת. שאלתי היא :כמובן שאציין באבחון את בעיותיה אבל האם בגלל הבעיות הנל הטיפול בה שונה? או שיעשו לה אבחון כמו כל ילדה רגילה?

יעל שלום, בהנחה שהאפילפסיה מאוזנת, בתך צריכה לעבור אבחון דידקטי רגיל, ולקבל טפול בהתאם להמלצות האבחון. המחלות בהן היא לוקה אינן משפיעות על הטפול. יש לשקול בצוע אבחון פסיכולוגי, בנוסף לדידקטי, כדי להעריך את מנת המשכל (IQ). נתון זה חשוב מאד להערכת מצבה הכולל, ולתכנון הטפול. חג שמח, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים