בביה"ס - לא מורגשת ההפרעה ובבית - בגדול!

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

08/10/2013 | 12:52 | מאת: זהר

הי, בתי בת 7 אובחנה לפני כחודשיים במבחן מוקסו שהיא סובלת מהפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות. אנו ידענו זאת מגיל צעיר אך העדפנו לחכות עד תום שנה א' לראות כיצד היא מסתדרת. בנוסף לכך היא ילדה ביישנית מאד, ואף בנושא זה טילנו בה בטיפול רגשי (טיפול במשחק) למשך שנה וחצי. השנה היא התחילה כיתה ב' . נפגשתי היום עם היועצת והמחנכת על מנת ליידע אותן על המבדק ותוצאותיו ולהתייעץ עמן האם לתת ריטלין. המחנכת הופתעה מאד כי היא חשבה שבאתי לבשר להן כי היא לוקחת ריטאלין מתחילת השנה. טענה שקיים שיפור ניכר בריכוז לעומת שנה שעברה. עדכנתי אותן שכנראה בביה"ס היא מחזיקה את עצמה ומתאמצת מאד אך בבית היא "פורקת" כל עול... שאלתי היא האם זה בסדר שהילדה תתאמץ כל כך 8 שעות ביום? אם היא מצליחה לווסת את ההפרעה במהלך שעות הלימודים, למרות האיבחון, האם אני לא גורמת לה נזק? לשעות אחר הצהריים לרוב אני דואגת לפעילות של הוצאת מרץ - קנינו טרמפולינה והיא בחוג התעמלות קרקע פעמיים בשבוע. אשמח לדעתך. זהר

זהר שלום, לפני שאענה, כמה תיקונים. 1. בדיקת Moxo אינה אבחון הפרעת קשב ורכוז, אלא בדיקה ממוחשבת, שעשויה לתת מידע נוסף, כחלק מאבחון. 2. ההתיעצות לגבי מתן Ritalin ראוי לה שתהיה עם הרופא המטפל, ומי שמחליט אלו ההורים. חשוב לקבל מדיע מהיועצת, אך לא לה לעסוק בטפול התרופתי. ולשאלתך, כיון שיש קושי משמעותי בבית, יש התוויה ברורה לטפל. אני מניח שאת צודקת - כיון שהיא ילדה ביישנית, היא מתאמצת בביה"ס להתנהג היטב. התנהגות זו עולה לה במאמצים, ומדוע לו להקל עליה. אני ממליץ שתוועצו ברופא המטפל. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

16/10/2013 | 22:53 | מאת: שלמה

"יש התוויה ברורה לטפל" - מה זה אומר? שהיא מאובחנת ע"פ הפורום? לגבי "למה לא להקל עליה" - השאלה היא למה לשים אותה על "תרופה ממריצה" שתגרום לה לתופעות כמו: * עצבנות * נדודי שינה * אובדן תיאבון * בחילה * סחרחורת * כאבי ראש * נמנום * כאבי בטן * הרזיה ??

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים