ריטלין וחרדה אצל בוגרת

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/09/2013 | 14:17 | מאת: קרן

אני בת 32, מאובחנת כלוקה בדיכאון וחרדה, לאחרונה עברתי מבחן טובה עם כדור ריטלין רגיל בן 10 מ"ג. התוצאות הראו כי יש צורך בריטלין, היום החלטתי לקחת ריטלין, להתרגל במסגרת הבית. אחרי כשעה וחצי קיבלתי התקף חרדה. הם ניתן לטפל בהתקף החרדה ע"י לוריוון או קלונקס? שאלה נוספת, איך מטפלים במי שיש לו דיכאון וחרדה וגם בעיית קשב? האם יש כדור שמונע חרדות?

קרן שלום, הפורום עוסק בילדים ונוער, וגיל 32 הוא קצת מעל ... אענה בקצרה. Ritalin עלול לגרום לחרדה או להגביר חרדה. אפשר לטפל בהתקפי חרדה בכדורים מרגיעים כמו Lorivan או Clonex, אך באופן כללי אלו אינם הטפולים המומלצים לחרדה. יש תרופות היכולות להביא לשפור הן בדכאון וחרדה, והן בהפרעת קשב ורכוז. ניתן גם לשלב שתי תרופות. מומלץ להוועץ בפסיכיאטר מבוגרים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים