האם יש צורך באבחון פסיכו דדקטי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/06/2013 | 21:04 | מאת: גל

לילדה בת 6 עשינו אבחון והתוצאה היא קשיים משמעותיים באימפולסיביות , תפקודי הקשב בתזמון תקינים, אימפולסביות בגדר לא תקין. לאחר בדיקה חוזרת עם 10 מג ריטלין חל שיפור בכל הפרמטרים של הנבדק מלבד שיפור באימפולסביות ככל נראה מדובר בקיום קשייםעל רקע רגשי ולשקול הערכת פסיכולוג האם יש צורך שאני ימשיך לבדיקת פסיכו דדקטית. תודה מראש

גל שלום, הנתונים שאתה מצטט מקורם ככל הנראה בבדיקה ממוחשבת שנערכה לילדה (TOVA, Moxo וכו'). מבחן ממוחשב אינו אבחון אלא בדיקת עזר. אבחון מתבסס בעיקר על בדיקה קלינית של הילדה, וקבלת מידה מההורים ומביה"ס/גן של הילדה. נראה שהילדה צריכה לעבור אבחון של הפרעת קשב ורכוז, שיכלול גם המלצה לטפול. בד"כ אין שום סיבה לערוך אבחון פסיכודידקטי לילדה בת שש שנים. מקובל לא לעשות אבחוןנים אלו לפני אמצע כתה ג'. גשו לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים